Konservative til justitsministeren: Få styr på butikken, Pind

Manglende kommunikation mellem de relevante myndigheder er skyld i, at de sigtede i terrorsagen kunne få adgang til mobiltelefoner, mener de Konservative.

Søren Pind må få styr på butikken, og få styr på at samarbejdet mellem myndighederne forbedres, siger Mai Mercado fra De Konservative. (Foto: Luka Alexander Civa. © Scanpix)

En rigtig møgsag.

Sådan beskriver justitsminister Søren Pind selv mobil-skandalen, hvor fire af de sigtede i terrorsagen fra København kunne få adgang til mobiltelefoner, og dermed muligvis har kommunikeret sammen og med omverdenen, mens de var fængslet.

Det er simpelthen ikke godt nok, og ansvaret ender i sidste ende hos Søren Pind, mener politisk ordfører hos De Konservative, Mai Mercado.

- Søren Pind må få styr på butikken og få styr på, at samarbejdet mellem myndighederne forbedres, for det kan jo ikke passe, at Fængselsforbundet ikke er klar over, hvilke indsatte man har med at gøre.

- Det er en gentagelse af hele efterspillet efter terrorangrebet sidste år, hvor man også dengang konstaterede, at samarbejdet mellem myndighederne ikke var godt nok, siger Mai Mercado til DR Nyheder.

Fængselsforbundets formand, Kim Østerbye, udtalte i går, at det er politiets skyld, at de fængslede fik adgang til mobiltelefonerne. De fængselsansatte fik ifølge formanden aldrig besked på, at der var særlige forholdsregler omkring de sigtede.

Det er også kommet frem, at Københavns Politi allerede den 17. april fandt en mobiltelefon hos en af de sigtede. At der først sker noget ni måneder senere, er fuldstændig uacceptabelt, mener Mai Mercado.

- Det viser, at man som indsat fuldstændig kan lade hånt om de regler, der er, og det er fuldstændig uacceptabelt. Det svækker tilliden til det danske retsvæsen, siger hun.

Hun foreslår, at Søren Pind og de relevante myndigheder etablerer en arbejdsgruppe for at få løst kommunikationsproblemerne.

- Man kan opstille nok så mange kropsscannere, men i sidste ende handler det om at forbedre samarbejdet, så myndighederne får bedre styr på de indsatte, siger Mai Mercado.