Konservative vil frede dr.dk i medieforlig

Dr.dk skal ikke beskæres, siger medieordfører Naser Khader (K) før medieforhandlinger.

Naser Khader (K) siger, at regeringen vil frede DR's netnyheder i forhandlingerne om det nye medieforlig. (Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix)

DR's netnyheder på dr.dk bør ikke beskæres i medieforhandlingerne, selv om DR skal spare godt en femtedel af budgettet i aftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti.

Det mener medieordfører Naser Khader (K), før partierne i dag forhandler første gang ved sættemødet hos kulturminister Mette Bock (LA).

- Mange mener, at det presser de andre medier og danske aviser. Men det har vist sig, at DR ikke er den største udfordrer, siger Naser Khader.

- Det er de store medievirksomheder Google, Facebook og YouTube. Det er dem, der presser alle medier i Danmark. De har de fleste annoncekroner. Hvis vi lukker dr.dk i morgen, så vil det ikke gøre den store forskel.

DR skal fortsat levere nyheder på alle platforme, også de digitale, påpeger Naser Khader.

Han afviser, at De Konservative står alene med ønsket om at frede DR's netnyheder.

- Det er regeringens beslutning at frede dr.dk. Det er en del af public service-forpligtelserne, at DR også leverer nyheder på nettet, siger Naser Khader.

DR skal stadig slanke godt 20 procent af budgettet over fem år, ligesom 40 procent af TV2 skal privatiseres, mens Radio24syv skal spare godt en tredjedel, mener han.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter