Konservatoriemusiker blev den heldige: Fik bolig i Aarhus-ghetto foran 5.500 ansøgere

Nye tal viser, at 58.000 mennesker står på venteliste til en almen bolig i de hårdeste ghettoområder.

Thomas Søgaard Hvid har netop fået bolig i Bispehaven i Aarhus. Her står 5.500 personer på venteliste til en almen bolig. (Foto: DR Nyheder)

Snart flytter Thomas Søgaard Hvid ind i Bispehaven i Aarhus. Det bekymrer ikke den nyuddannede konservatoriemusiker, at boligområdet er blandt de 16 hårdeste på ministeriets ghettoliste.

- Det virker som om de her ghettoområder bliver skreget op til at være mere skræmmende, end de egentlig er. Min erfaring er, at det bare er et sted man bor. Så er den ikke længere. Måske der sker nogle ting i området, men det er bare historier, siger Thomas Søgaard Hvid, der kastede sin kærlighed på Bispehaven, fordi boligerne er billige og ligger tæt på centrum.

58.000 i kø til ghettobolig

Han er langt fra den eneste, der gerne vil bo i Bispehaven. Ifølge Østjysk Bolig står 5.500 personer på ventelisten til en lejlighed i området.

Nye data fra Danmarks Almene Boliger viser, at der sammenlagt venter 58.000 mennesker på en bolig i landets hårdeste ghettoområder. Dem er der ifølge Transport-, Bygnings-, og Boligministeriet ghettoliste 16 af.

Der er 20.270 almene familieboliger i de 16 boligområder, der i dag er på listen.

Seneste liste udkommer 1. december

Lørdag udkommer den seneste ghettoliste. Havner et område blandt de 16 hårdeste kan det ende med, at der skal rives lejligheder ned ifølge regeringens netop vedtagne ghettoplan. I Bispehaven betyder det konkret, at tre boligblokke er i farezonen.

- Det er ærgerligt, at man skal rive ned. Når folk står på venteliste og folk i forvejen bor her, så er der en masse, der skal rykke rundt. Det er ærgerligt. Folk bliver smidt ud fra deres hjem. Det giver ikke mening, når der også er lang venteliste, siger Thomas Søgaard Hvid.

Har ledt efter lejlighed længe

Selv glæder han sig til at lade tonerne fra sin klassiske guitar flyde i den nye lejlighed, der ligger på tredje sal.

- Jeg er glad for det. Vi har kigget på mange lejligheder i Aarhus og det er virkelig svært at finde noget, der både ligger godt og er billigt. Jeg vil gerne bo her, fordi det ligger tæt på centrum. Jeg er lige blevet færdig med at læse, så jeg har ikke råd til at bo dyrt, siger Thomas Søgaard Hvid.

Bispehaven stod færdig i 1973 og blev renoveret i 2007. Området består af 871 lejligheder.