Konsulatet i Beirut i brand

Efter voldsomme demonstrationer er det danske generalkonsulat i Beirut nu sat i brand. 20.000 rasende mennesker demonstrerer i protest mod Muhammed-tegningerne

TV-AVISEN talte søndag eftermiddag med den danske konsul i Libanon, Birgitte Harp, der fortæller at hun allerede i går - i flere omgange - har bedt de Libanesiske myndigheder om beskyttelse mod urolighederne. Alligevel står konsulatet nu i brand. (© APTN)

Vrede og aggressive demonstranter går amok. Dannebrog blev brændt af, bildæk antændt og et hav af Hamas-folk havde veste på, hvor det danske flag var skåret igennem af en tegning af en sabel.

Op imod 20.000 demonstranter var ifølge nyhedsbureauerne på gaden. De blev af ordensmagten i lang tid holdt cirka 200 meter fra konsulatet. Op imod 2000 politi- og militærfolk var udkommanderet for at holde øje med den protesterende folkemængde.

Alligevel lykkedes det altså at få sat ild til konsulatet.

Tåregas og blokader

En lille gruppe af ekstremistiske muslimer prøvede at bryde gennem politiets blokade til at affyre skud og bruge tåregas.

Vreden mod Danmark fortsætter altså med uformindsket styrke i den arabiske verden. Øjensynligt skyldes demonstrationen endnu engang, at muslimer ønsker at gøre opmærksom på forargelsen mod tegningerne af deres profet Muhammed.

Vidner siger, at mindst syv demonstranter blev såret og kørt fra stedet i ambulancer.

Da demonstrationen foran det danske konsulat gik i opløsning fortsatte flere af demonstranterne mod Beiruts kristne kvarter - der ligger i byens handelscentrum - her blev der kastet sten mod en kirke.

Bad om beskyttelse

TV-AVISEN talte søndag eftermiddag med den danske konsul i Libanon, Birgitte Harp, der fortæller at hun allerede i går - i flere omgange - har bedt de Libanesiske myndighederom beskyttelse mod urolighederne. Alligevel står konsulatet nu i brand.

(c) DR - Foto: Inger Marie Vennize

I går var der i Beirut plakater som denne, som opfordrede til at demonstrere foran det danske konsulat i Beirut søndag klokken 11

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53276a556187a21a38d58c18http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:53273109a11f9d1b2c78b21d