Kontakttallet i Danmark stiger

Selvom kontakttallet stiger en anelse, så står det ikke i vejen for en gradvis genåbning i foråret.

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) ser ingen grund til at aflyse genåbningen, selvom det går den gale vej med kontakttallet. (Foto: Philip Davali © Scanpix)

Kontakttallet i Danmark er nu 1,1.

Det oplyser sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på Twitter.

- Med et nyt kontakttal i svag stigning til 1,1 har vi stadig kontrol med B117. Det betyder, at Danmark kan genåbne gradvist her i foråret. Test, vacciner, smitteopsporing og lynhurtig indsats mod lokale udbrud gør det muligt. Plus den indsats, vi alle gør hver dag, skriver sundhedsministeren.

Det seneste kontakttal, der udkom i sidste uge var 1, hvilket samtidigt var første gang, at udviklingen for den britiske mutation, B117, var medregnet.

Tidligere har der været udgivet to forskellige kontakttal, men nu udgives der kun et, da den britiske variant er den klart dominerende i Danmark.

Er kontakttallet over 1 vil der blive flere og flere smittede, mens det modsatte er tilfældet, hvis kontakttallet er under 1.

Antallet af indlagte stiger

Mens det går nogenlunde med at holde kontakttallet omkring 1, så går det den gale vej med antallet af indlagt med covid-19. Det tal er siden i går steget med 22 til 214.

Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut.

Af de indlagte er 46 personer placeret på en intensivafdeling, hvor 26 af dem er tilkoblet en respirator. Her er der sket et fald, da der mandag var 42 indlagte med halvdelen placeret på en intensivafdeleling.

I løbet af det seneste døgn er der registreret 754 tilfælde af covid-19.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk