Kontroversiel betjent siger op

Den 29-årige politibetjent, der erklærede, at han ikke ville gribe ind over for narkokriminalitet, har opsagt sin stilling hos Københavns Politi.

Betjenten har gjort tjeneste i området omkring Halmtorvet i København, som blandt andet er kendt for prostitution og narkotikahandel. (Arkivbillede). (© Localeyes)

Den 29-årige politibetjent, der tidligere på måneden erklærede, at han ikke ville gribe ind over for narkokriminalitet, har i dag opsagt sin stilling hos Københavns Politi.

- Kan man tvinge sine værdier ned over andre mennesker? Kan man med god samvittighed visitere, ransage og straffe borgere, der er i besiddelse af indtørrede blade og andre planteprodukter? Nej, mener jeg, skrev Lars Kragh Andersen i sin klumme i den borgerlige netavis 180 grader.

Flyttet til kontorjob

Lars Kragh Andersen blev efterfølgende flyttet til et kontorjob i politiet, men det ønskede han ikke og søgte derfor orlov.

I dag var Lars Kragh Andersen så til samtale hos Rigspolitiet, og ved den lejlighed afleverede han sin opsigelse.

- Det er korrekt, at Lars Kragh Andersen har ønsket at opsige sin stilling med virkning fra i dag. Og det er en løsning, alle parter er tilfredse med, siger Københavns Politis personalechef, politiinspektør Jan Bjørn til DR Nyheder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Kragh Andersen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk