Kopimaskiner bukker under til julefrokosten

Julefrokostsæsonen er blæst i gang og det betyder højsæson for kopiering af bagdele. Hvert år på teknikere rykke ud og reparere efter folk har forsøgt sig med bagdels-billeder.

Julefrokostsæsonen er blæst i gang og det betyder højsæson for kopiering af bagdele. Hvert år på teknikere rykke ud og reparere efter folk har forsøgt sig med bagdels-billeder. (Foto: Scott Snyder © Stock Xchng)

Julefrokostperioden er højsæson for kopiering af bagdele, og hvert eneste år går det galt, siger kopimaskinereparatør.

- Vi er hvert år ude og lave reparationer, som skyldes, at man har muntret sig med kopimaskinen og har været oppe og sidde på glaspladen for at prøve at tage en kopi, fortæller servicechef Finn Moltzen fra Konica Minolta til Nyhedsbureauet Newspaq.

Ingen billeder i maskinen

Julefrokostskaderne sker ifølge Konica Minolta op til ti gange om året, hvor deltagerne har fået lyst til at forevige bagdelen. Der ligger dog ikke bagdels-billeder i maskinerne, når reparatøren kommer frem.

- Det når aldrig at blive til et billede, før glaspladen er knust, siger Finn Moltzen, der dog ikke sige noget om, hvor mange kilo bagdel glaspladen på en kopimaskine kan holde til.

Ikke alle er ramt

Det skal nævnes, at en anden af landets store leverandører ikke har gjort sig helt de samme erfaringer.

- Vi oplever det ikke. Men vi har engang fundet noget damelingeri i en kopimaskine. Men det var altså i et baglokale i en lingeributik, og det var ikke op til jul, oplyser kommunikationsdirektør i Canon, Else-Marie Westh.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk