Korrespondent: Indkaldelse viser bekymring for sikkerheden i Danmark

Statsministeren har indkaldt regeringens sikkerhedsudvalg efter ny eksplosion i København.

Politiet har afspærret Hermodsgade i København efter en eksplosion mod nærpolitistationen på Nørrebro natten til lørdag. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Statsminister Mette Frederiksen (S) samler regeringens sikkerhedsudvalg efter nattens eksplosion foran en nærpolitistation på Nørrebro i København - den anden eksplosion mod en offentlig bygning inden for en uge.

- Det er et udvalg, som kun bliver samlet, når man er bekymret for en sikkerhedsmæssig situation i Danmark. Det er ret usædvanligt, at de mødes i den her sammenhæng, siger DR’s retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe.

På mødet vil de relevante ministre kunne få en orientering fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og eventuelt Forsvarets Efterretningstjeneste om situationen.

- De vil få at vide, hvad der er sket, og hvem der mistænkes for at stå bag. Det er ting, som ikke nødvendigvis bliver delt med offentligheden, men for at regeringen kan tegne sig et billede af, hvad der er sket, og hvad politiet har tænkt sig at gøre fremadrettet, forklarer Trine Maria Ilsøe.

Regeringens sikkerhedsudvalg mødes med jævne mellemrum for at holde sig orienteret om sikkerhedsmæssige vigtige emner for Danmark, både indenrigs- og udenrigspolitisk.

Men når udvalget bliver samlet på denne måde, viser det, at det er en situation, som den øverste del af regeringen følger meget tæt, mener retskorrespondenten.

De nuværende medlemmer af udvalget er statsminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, udenrigsminister Jeppe Kofod, justitsminister Nick Hækkerup og forsvarsminister Trine Bramsen.