Korrespondent: Med skolevalg vender kronprinsparret tilbage til stilen, 'før Herlufsholm kom ind i billedet'

Prins Christian skal starte på Ordrup Gymnasium - prinsesse Isabella på Ingrid Jespersens Gymnasieskole.

Kongehuset har sat navn på de to skoler, hvor prins Christian og prinsesse Isabella skal gå. (Foto: KELD NAVNTOFT © Ritzau Scanpix)

Kronprinsparret måtte i foråret se sig selv i en massiv shitstorm i kølvandet på TV 2's afsløringer om vold, overgreb og mobning på kostskolen Herlufsholm, hvor prins Christian gik i skole og prinsesse Isabella skulle starte i 9. klasse.

I juni blev udkommet af den shitstorm som bekendt et farvel til Herlufsholm for de kongelige børn, og nu har Kongehuset så på deres Instagram-profil meldt ud, hvor de i stedet skal gå i henholdsvis 9. klasse og 2.g.

Prins Christian skal starte på Ordrup Gymnasium i Gentofte. Et offentligt gymnasium med 800 elever. På skolens hjemmeside oplyser man, at 2.g'erne starter på torsdag. På skolens Facebook-profil lyder det:

- OG (Ordrup Gymnasium, red.) er et helt almindeligt offentligt gymnasium, der med glæde tager imod alle de elever, der ønsker at gå hos os, uanset køn, seksuel orientering, etnicitet og social baggrund. Vi kommenterer aldrig på enkelte elever og opfordrer til, at alle respekterer de mere end 800 unge mennesker, der går på OG, og de knap 100 dygtige medarbejdere.

Kongehuset beder alle medier om at respektere, at der ikke vil være mulighed for at tage fotos på første skoledag.

Men prins Christian har valgt et offentligt gymnasium, skal prinsesse Isabella gå på en privatskole - nærmere bestemt Ingrid Jespersens Gymnasieskole på Østerbro, hvor hun skal gå i 9. klasse. Her starter 9.-klasserne ifølge skolens hjemmeside allerede i morgen.

Skolen, der både har grundskole og gymnasium, skriver selv, at den er kendt for "et højt fagligt niveau og for vores kreative profil".

Vigtigt med antimobbeprofil

Samtidig fremgår det klart på Ingrid Jespersens Gymnasieskoles hjemmeside, at skolen har en omfattende antimobbestrategi. Og det er nok ikke helt tilfældigt, lyder det fra Jacob Heinel Jensen, der er royal korrespondent på BT.

Prinsesse Isabella blev tidligere på året konfirmeret i Fredensborg Slotskirke lørdag d. 30. april 2022. (Foto: BAX LINDHARDT © Ritzau Scanpix)

- Jeg hæfter mig ved, at prinsesse Isabellas skole som noget af det første på deres hjemmeside viser, at den har en antimobbepoltik.

- Det tror jeg også har været ekstremt vigtigt for Kongehusets valg af skole. Så man ikke lander i en lignende situation, siger han.

Og selvom prinsessens nye skole godt nok er en privatskole, så mener Jacob Heinel Jensen, at det nye skolevalg ligger i naturlig forlængelse af prinsen og prinsessens skolegang på Tranegårdskolen i Hellerup.

- Jeg hæfter mig også ved, at det på en måde er en tilbagevenden til den stil, kronprinsparret havde lagt for børnenes skolegang, før Herlufsholm kom ind i billedet. Her gik de jo på en folkeskole, siger han med henvisning til prins Christians start på Ordrup Gymnasium.

Afsløringen om forholdende på Herlufsholm rejste dog en stor kritik af særligt kronprinsesse Mary, da hun via sit arbejde i Mary Fonden kæmper mod lige præcis mobning.

Da Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK) så i juni rettede en voldsom kritik mod Herlufsholm, blev presset på Kongehuset for stort, og man valgte at melde børnene ud.

- Det har været en svær proces for os som familie, men på baggrund af det samlede billede og vores særlige position som kronprinspar har vi valgt, at prins Christian stopper på Herlufsholm, og at prinsesse Isabella ikke starter i 9. klasse på skolen efter sommerferien, lød det i en udtalelse 26. juni.