Korrespondent: Tanken bag molotov cocktails afgør Ry-drenges fremtid

De fire tiltalte i Ry-sagen ville bare bruge molotov cocktails til at skræmme 16-årig, lyder det fra drengenes forsvarere.

Det var ved Mølleskolen i Ry, at en aftalt slåskamp endte med, at en 16-årig dreng blev forbrændt.

Hvorfor medbragte fire drenge fra Ry to molotov cocktails til et slagsmål, de tidligere på dagen havde arrangemeret med en jævnaldrende dreng?

Svaret på det spørgsmål bliver afgørende for, hvilken afgørelse, Retten i Horsens kommer frem til.

Sådan vurderer DR's retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe, situationen efter at have fulgt sagen, hvor de afsluttende procedurer blev fremlagt i dag, tæt.

- De tiltalte siger, at det alene handlede om at skræmme brandofret. At de forinden havde en aftale om at skulle mødes for at slås, og at det så endte galt, fordi den ene af de fire tabte den her molotov cocktail, siger hun.

Igennem sagen er det kommet frem, at to af drengene lavede de omtalte molotov cocktails, mens at de to andre ikke vidste helt så meget i den indledende fase. Alligevel har anklageren peget på, at de fire drenge skal idømmes samme straf - nemlig halvandet års fængsel, hvoraf de seks måneder skal være ubetinget.

Det skyldes blandt andet, at drengene tidligere på dagen i et debatforum havde talt om at bruge molotov cocktails.

- Det her med at tage molotov cocktails med, dem taber man ikke bare, mener anklageren. Hun mener, at de har haft et forsæt til at ville kaste dem og skade brandofret, forklarer Trine Maria Ilsøe.

- Det kan godt være, at de har været involveret på lidt forskellige niveauer, men ikke desto mindre, så er der ikke nogen af dem, der har forsøgt at stoppe det her, argumenterede anklageren.

Anklageren ønsker desuden, at de fire drenge kommer under tilsyn af kommunen i to år og i misbrugsbehandling.

Hvordan Retten vurderer de forskellige forklaringer kommer til at stå klart på torsdag klokken 16, hvor dommen afsiges.

Forløbet i brandsagen fra Ry

  • Den 6. februar i år blev en 16-årig dreng angrebet med en flaske brændende benzin ved den lokale idrætshal i Ry.

  • Drengen blev indlagt i kritisk tilstand, men efterfølgende erklæret uden for livsfare. Han blev forbrændt på 30 procent af kroppen fra livet og nedefter.

  • Allerede samme aften blev de fire tiltalte drenge - alle i alderen 15-16 år - anholdt.

  • I første omgang blev de sigtet for drabsforsøg, menden sigtelsen blev senere ændret til grov vold under særdeles skærpende omstændigheder.