KORT: Her er det lovligt at købe sex i EU

Her kan du se, hvor prostitution er lovligt i EU-landene samt Norge og Schweiz.

Det er forbudt at prostituere sig i Rumænien, Kroatien og Litauen. I Sverige, Norge, Island og Frankrig er det forbudt at købe sex. Det er de lande, der har nogle af Europas mest strikse lovgivninger, når det handler om prostitution og købesex.

I den anden ende af skalaen ligger lande som Holland, Tyskland og Schweiz - her er både prostitution og rufferi lovligt.

EU har anbefalet den svenske model

I Danmark er det lovligt at prostituere sig, lovligt at købe sex af en person over 18 år, mens rufferi og bordeldrift er ulovligt. Sådan er det også i lande som Storbritannien, Finland,Spanien, Belgien, Slovenien, Slovakiet, Portugal, Italien, Polen, Malta, Irland, Tjekkiet, Letland og Estland.

EU-Parlamentet har i februar 2014 vedtaget at anbefale at kriminalisere sexkøb i EU-landene, ligesom man har gjort i Sverige. Det har medført, at 26 danske forskere har underskrevet en protest mod forslaget.

På kortet ovenfor kan du se, hvor det er henholdsvis lovligt og ulovligt. Klik på kortet for at få at læse mere om det pågældende land.

DR sætter i denne uge fokus på købesex. Torsdag kan du se to programmer på henholdsvis DR2 og DR3. På DR2 møder Christine Feldthaus mennesker, der er glade for at sex er til salg i Danmark, mens Lasse Spang Olsen samtidig på DR3 ser på konsekvenserne af, at sex er en handelsvare. Se med torsdag klokken 22.00 på DR2 og DR3.