KORT Her fandt politiet gerningsvåben og tøj fra angreb på Krudttønden

På førstedagen af retsdagen mod de fire tiltalte i terrorsag, løfter politiet sløret for noget af bevismaterialet.

Tæt på Mjølnerparken fandt politiet under efterforskningen flere effekter, der menes at være blevet brugt under angrebet mod Krudttønden. (© DR Nyheder / Openstreetmaps)

En M95-riffel angrebsriffel, en jakke en hue og en halsedisse.

Disse fund gjorde politiet i efterforskningen efter angrebet på Krudttønden på Østerbro i København. Effekterne skal Omar el-Hussein have båret ved angrebet.

Anklageren i sagen, Bo Bjerregaard, har under præsentationen af sagen - den såkaldte forelæggelse - vist kortet frem. Samtidig er der blevet afspillet en lang række videoklip af Omar el-Hussein, hvor han ses bære det tøj, som han siden benyttede under angrebet.

Effekterne skal være blevet fundet i et rekreativt område, der støder op til Mjølnerparken - kalder Mimersparken. Effekterne er fundet i et område med en omkreds på under 100 meter.

To af de tiltalte i terrorsagen er anklaget for at have hjulpet med at bortskaffe den M95-riffel, som blev benyttet under angrebet. Den er efterfølgende fundet i Mjølnerparken, som det ses på kortet herover.

Det er uklart, hvordan Omar el-Hussein har fået fat i den M95-riffel, som han benyttede ved angrebet og som efterfølgende blev bortskaffet.

Facebook
Twitter