KORT Så lang tid tager det før politiet kommer

Der er stor forskel på hvor længe politiet er om at dukke op, når borgerne ringer. Nye tal afslører store forskelle i de enkelte politikredse.

I Albertslund tager det gennemsnitligt syv minutter og 13 sekunder, før patruljevognen kommer - men andre steder tager det over tre gange så lang tid. (Foto: © NILS MEILVANG, Scanpix)

Når man ringer 112 og beder om politiets hjælp i Albertslund, går der gennemsnitligt syv minutter og 13 sekunder, før patruljevognen ankommer.

Gør man det samme i nordjyske Fjerritslev, der ligger i Jammerbugt Kommune, skal man væbne sig med væsentligt mere tålmodighed: 23 minutter og 46 sekunder tager det her.

Det viser en opgørelse over politiets responstider fordelt på den enkelte kommune, som DR Nyheder har fået aktindsigt i.

Også blandt andet Ærø og Lolland døjer med responstider i den høje ende. På Ærø går der i snit 22 minutter og på Langeland 20 minutter og 46 sekunder fra politiet alarmeres til de ankommer.

Responstiderne er målt på 14 forskellige typer af politiudrykninger. Det er blandt andet færdselsuheld, overfald/slagsmål, røveri, igangværende indbrud, husspektakler og drukneulykker.

Københavns Politis responstider opgøres ikke, da det er Københavns Brandvæsen, der håndterer 112-opkaldene ved hjælp af et andet it-system, oplyser Rigspolitiet.