Kortfattet forsvarer om livstidsdom: Vi er ikke tilfredse

Peter Madsen ønsker at anke livstidsdommen for drabet på Kim Wall, siger hans forsvarer.

Forsvarer Betina Hald Engmark havde ikke mange kommentarer til dommen. (Foto: © Nikolai Linares)

I dag klokken 13 afsagde en enig domsmandsret dom over ubådsbygger Peter Madsen. Han idømmes fængsel på livstid for drabet på den svenske journalist Kim Wall.

Umiddelbart efter domsafsigelse meddelte forsvarer Betina Hald Engmark retten, at Peter Madsen ønsker at anke sagen, som dermed skal behandles forfra i Landsretten.

Peter Madsen er dømt for både drab, usømmelig omgang med lig og seksuel mishandling af Kim Wall. Det enige dommerpanel lægger desuden vægt på, at de opfatter drabet på Kim Wall som kynisk og planlagt.

Forsvarer utilfreds

Ubådsbyggerens forsvarer havde ikke mange kommentarer til sagen, da hun forlod Københavns Byret.

- Det eneste jeg kan sige er, at min klient og jeg ikke er tilfredse med det resultat, Byretten er kommet frem til. Af den grund har min klient valgt at anke dommen, sagde Betina Hald Engmark til de mange fremmødte journalister fra hele verden.

- Så må vi se, hvad Landsretten siger.

Kontrol bevares

Forsvarer Betina Hald Engmark forsøgte også at få ophævet den besøgs- og brevkontrol, Peter Madsen har været under, mens han har været fængslet.

Det lykkedes ikke, og dommeren besluttede, at politiet fortsat har ret til at gennemlæse breve til og fra Peter Madsen og overvåge hans besøg.

Livstid er lovens strengeste straf for drab. Peter Madsen skal desuden betale sagens omkostninger.