Kræsne pandaer kræver 60 kg bambus om dagen

Københavns Zoo dyrker nu selv bambus for at kunne mætte to nye pandaer fra næste år.

Zoologisk Have i København får i 2017 deres første to pandaer og rykker dermed Zoo op i superligaen for zoologiske haver. (Foto: Yonhap © Scanpix)

Til næste år flytter de første to kinesiske pandaer ind i Zoologisk Have i København. Og det udfordrer allerede nu Zoo.

- Det er en stor og spændende udfordring at skaffe noget foder til dem, for de lever fuldt og helt af bambus, siger direktør Steffen Stræde.

Andre europæiske zoologiske haver får leveret bambus fra dyrkere i Sydeuropa, men København Zoo har valgt at gå en anden vej i forsøget på at skaffe de 50 til 60 kg bambus om dagen, som de to dyr har behov for at spise.

- Hvis det skulle transporteres herop, tror vi, at det måske ikke bliver frisk nok, så vi har kastet os ud i at prøve at dyrke det her i Danmark. Siden 1970'erne har bambussen været populær i haverne, siger Steffen Stræde.

Og fordi pandaer hurtigt kan blive trætte af en bambus-sort, har Zoo plantet flere forskellige typer.

- Man kan aldrig helt vide, hvilken sort de vil have på hvilket tidspunkt, og det kan skabe problemer. For hvis de lige pludselig en morgen vågner op og er blevet trætte af den, de får, skal vi tilvejebringe en ny i løbet af et døgns tid, uden helt at vide hvad det skal være, siger direktøren.

Zoo håber på at få pandaerne til at yngle så naturligt som muligt, selvom det er vanskeligt.

- Det kræver, at dyrene har det rigtig godt, at de har det rigtige foder, og at de rigtig godt kan lide hinanden, siger direktøren.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1160593873991135

Facebook
Twitter