Kraftigt blæsevejr forsinker togtrafikken

Vinden over Danmark har indtil videre væltet et par træer og aflyst færgeafgange.

Det er den sydlige del af Danmark, som her til aften oplever vindstød af stormstyrke. (Foto: claus fisker © Scanpix)

September har bragt det ruskende og stormende efterår med sig.

Lige nu oplever flere byer i den sydlige del af Danmark vindstød af stormstyrke. Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kategoriserer det som voldsomt vejr, som kan medføre, at tagsten blæser ned, at store grene knækker, og at træer kan vælte. Derudover kan det spærre tog- og vejstrækninger og betyde, at broer må lukkes for trafik.

Det er især den sydlige del af Sønderjylland, Sydfyn og Sydsjælland og hele Østersøen, der er berørt.

To væltede træer giver lige nu togforsinkelser på op til halvanden time mellem de østlige og vestlige landsdele.

- Af sikkerhedsmæssige årsager lukkes begge spor mellem Slagelse og Sorø, da to træer hænger i køreledninger og skal fældes inden sporene kan åbnes for trafik, skiver Banedanmark på Twitter.

Hos Falck har redningstjenesten endnu ikke oplevet de store problemer. Her melder de om få væltede træer på Falster og vandskader og løse tagsten på Sjælland. I alt har de været ude til omkring 20 opgaver.

Kraftige vindstød med byger

De kraftige vindstød, som ofte kommer i forbindelse med byger, startede i formiddags og kan fortsætte aftenen igennem. I nat vil vinden aftage langsomt, men torsdag morgen kan der være vindstød af stormstyrke i Sydsjælland, Lolland og Falster.

På Bornholm vil der fortsat blæse op til hård kuling med vindstød af stormstyrke frem til torsdag eftermiddag, skriver DMI på sin hjemmeside.

Tidligere i dag meldte flere færgeselskaber, at afgange aflyses. Blandt andet har Scandlines meddelt, at færgeovergangen Gedser-Rostock er aflyst fra klokken 15 og frem til torsdag.

Desuden har Færgen.dk meldt, at Bornholmerfærgen er aflyst fra klokken 16 og resten af aftenen, mens afgangen mellem Spodsbjerg og Tårs sejler sidste gang 14.15.

DMI har også sendt varsel om forhøjet vandstand i Vadehavet. Vandstanden ventes op mellem 2,5 og 3,0 meter over normalen.