Krav om fire års fængsel for omskæring

Statsadvokaten for København kræver fængsel i mindst fire år til et forældrepar, som er tiltalt for at have medvirket til, at to døtre blev omskåret i Sudan.

Et forældrepar er blevet tiltalt for at have arrangeret, at deres to døtre blev omskåret i Sudan. Statsadvokaten for København vil have straffesagen behandlet af nævninge, og det betyder, at kravet er fængsel i mindst fire år.

- Det vi kigger på, når vi skal vurdere en sag om straffelovens voldsbestemmelser, som det her er, så ser vi på, hvor groft det er, altså hvor indgribende det er for ofrene, og hvordan ofrenes situation har været. Altså her er der tale om børn, om flere børn endda, siger statsadvokaten for København og Bornholm, Lise-Lotte Nilas, til Radioavisen.

Uvidenhed

Forsvareren for faderen beskylder myndighederne for at have overreageret.

- Dette er en sag, der handler om uvidenhed. Den drejer sig ikke om ondskabsfuld forsætlig vold, siger advokat Thorkild Høyer, hvis klient nægter sig skyldig.

Det er første gang, at der rejses en straffesag om omskæring. Paragraffen om det særlige legemsangreb blev indført i straffeloven i 2003, og strafferammen er fængsel i seks år.

Anklagen drejer sig om, at de to piger blev bragt til Sudan, hvor forældrene stammer fra, og at en tredje person her fjernede pigernes ydre kønsorganer.

Facebook
Twitter