Krav om hårdere straf for at bære våben

Anklagemyndigheden vil have domstolene til at straffe hårdere for bandemedlemmers våbenbesiddelse.

Arkivfoto (© Colourbox)

Der er faldet 32 domme siden sommer, hvor der blev indført minimumsstraf på et års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse.

Men folk, der går med skarpladt pistol på gaden, straffes i nogle tilfælde for mildt i forhold til folk, der for eksempel har et gammelt ulovligt våben liggende hjemme i skuffen, mener rigsadvokaten, som derfor vil have to sager prøvet i Højesteret. Det skriver Jyllands Posten.

- Det er vigtigt hurtigt at få fastlagt et strafniveau, så vi ikke skal komme rendende til Højesteret om fire år for at konstatere, at vi har lagt niveauet for lavt, siger rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen.

Del af bandepakke fungerer ikke

En anden del af Folketingets bandepakke fungerer slet ikke. Således har anklagemyndigheden endnu ikke haft en eneste sag, hvor kriminelle kan få dobbelt straf for for eksempel at begå vold som led i bandekonflikten.

- Vi sagde på forhånd, at det kan være uhyre vanskeligt at bevise, at f.eks. en banal voldssag er relateret til bandekrigen, men vi vil naturligvis udnytte reglen, hver gang vi får muligheden, siger rigsadvokaten.

De dobbelte straffe var et af politikernes store slagnumre, da bandepakken blev vedtaget, og nu markerer rigsadvokaten over for politikerne, at de ikke skal lovgive sig ud af hvad som helst.

Hvis man skrider til lovgivning hver eneste gang, der opstår en historie om noget, man finder utilfredsstillende, ender man med et rets- og lovgivningssystem i ubalance og indtrykket af, at vi hele tiden halter efter på det kriminalpolitiske område, siger han.

FacebookTwitter