Kravet er rigtigt svar på 28 spørgsmål

Spørgsmålene i den længe ventede prøve, som udlændinge skal bestå for at blive danske statsborgere, spænder vidt. Blandt spørgsmålene er, hvornår Danmark vandt EM i fodbold, og hvornår vi fejrer Grundlovdag.

Indvandrere, der ønsker dansk statsborgerskab, får 40 tilfældige spørgsmål, og de skal svare rigtigt på 28. (© DR)

Så er testen klar, som skal afgøre, hvem der kan få et dansk pas.

Den såkaldte indfødsretsprøve indeholder 40 tilfældige spørgsmål, og indvandrerne skal kunne svare rigtigt på 28 af spørgsmålene for at få dansk indfødsret.

Blandt spørgsmålene er, om Danmark vandt EM i fodbold i 1980, 1992 eller 2000, og om Danmarks Grundlov fejres 1. maj, 5. maj eller 5. juni. Svaret på det første er 1992, og svaret på det andet er 5. juni.

Der er tale om et katalog med 205 spørgsmål i flere forskellige kategorier. Der er spørgsmål om "kongehus, flag og rigsfællesskab", "grundlov og folketing", " dansk geografi og befolkning" og "kultur og tradition".

Rigtigt svar på 28 spørgsmål

Når en udlænding, der har boet i Danmark i 8-9 år, gerne vil have dansk statsborgerskab, skal vedkommende fremover bestå testen med 35 tilfældigt udvalgte spørgsmål fra kataloget.

Derudover er der 5 dagsaktuelle spørgsmål.

Betingelsen for at få dansk statsborgerskab og dermed ret til det danske pas er, at der svares rigtigt på 28 af spørgsmålene.

Meningen er ikke, at man skal komme ind fra gaden og svare på testen. Spørgsmålene er knyttet sammen med lærebogen "Danmark før og nu", som gennemgår alle de forskellige kategorier.

De udlændinge, der ønsker statsborgerskab, skal undervises i lærebogen på de sprogcentre, der også står for undervisningen til den danskprøve, der også skal bestås.

ExternalContent

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter