Krigseksperter: Kan ikke bruge 30 jægersoldater til operationen i Mali

Der er milevid forskel på 250 kampsoldater og 30 jægersoldater, lyder det fra to krigseksperter.

Peter Viggo Jakobsen (billedet) undrer sig over det danske militære bidrag til Mali. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Der er ikke noget at sige til, at den danske FN-generalmajor i Mali, Michael Lollesgaard, kritiserer det danske militære bidrag i landet:

Danmark har sendt 30 jægersoldater og et transportfly til landet i stedet for de ønskede 250 almindelige soldater med pansrede lastbiler.

Sådan lyder det fra flere eksperter i krigsførelse.

- Bare antalsmæssigt kan man jo også godt se, at man ikke kan løse den samme opgave med 30 soldater som med 250 mand med lastbiler. Han (generalmajor Lollesgaard, red.) har fået nogle jægersoldater, der nok er dygtige, men som kan nogle helt andre ting, siger Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet.

Han bakkes op af Flemming Vinther, der er forbundsformand i Hærens Konstabel og Korporalforening.

- Man skal ikke underkende 30 jægersoldater og et Herculesfly. Men den opgave, vi bliver bedt om at løse, nemlig transport og kampsoldater til at skal beskytte en konvoj, der skal bringe forsyninger frem, ligger lige til højrebenet for den danske hær. Vi har erfaring fra Afghanistan, vi har materiel og personel, der kan løse den her opgave på et meget, meget højt professionelt niveau. Så det er meget underligt for mig at høre, at man fra politisk hold ikke vælger at lytte til en dansk FN-chef, siger han.