Krigsveteranen Mikkel fiskede krabber med kronprinsen: Han var bare en af os

Kronprins Frederik bliver 50 år, og vi indsamler i den anledning danskernes personlige oplevelser med den kommende konge. Du kan også dele din.

Krigsveteranerne med posttraumatisk stress mødes jævnligt til arrangementer arrangeret af Red Barnet, som kronprins Frederik er protektor for. (© BUROJANTZEN)

Det var en speciel oplevelse for Afghanistan-veteranen Mikkel Schaumann og hans familie, da kronprins Frederik for nylig var med dem ude at fiske krabber til et arrangement for krigsveteraner med posttraumatisk stress (PTSD) og deres familier.

- Vi sad ved bålet og lavede brød på panden og fortalte krigshistorier. Jeg fortalte ham, hvordan jeg havde det. Hvad jeg havde været igennem, efter at jeg kom hjem fra Afghanistan, siger Mikkel Schaumann, der var udsendt i 2014.

- Han var lyttende og interesseret. Det virkede oprigtigt, som om det lå ham på sinde at høre, hvad der var sket, hvad der kunne gøres, og hvad der blev gjort, fortæller Mikkel Schaumann.

Fortæl om dit møde med kronprins Frederik

  • I anledning af kronprinsens 50-års fødselsdag samler DR danskernes historier om kronprinsen.

  • Er du en af dem, der har mødt kronprinsen og har lyst til at fortælle om det, så send en mail til frederik@dr.dk

  • Vi offentliggør så mange historier som muligt, men det er ikke sikkert, at vi får plads til alle.

  • Hvis din historie er lang, kan vi bringe uddrag af den.

Snakken rundt om bålet gled også lettere, fordi kronprinsen selv har en militær uddannelse og kender den verden, veteranerne kommer fra.

- Det betød rigtig meget, at han selv har været i systemet, så er der meget, man ikke behøver forklare, siger Mikkel Schaumann.

- Det var, som om han bare var en af os. Vi kunne snakke med ham, som var han en af veteranerne. Det var på fornavn, og det var helt uhøjtideligt, siger han.

En rigtig legeonkel

Dagen var også en stor oplevelse for børnene, som kronprinsen hjalp med at lave krabbefiskestænger og efter meget kort tid kunne alle navnene på.

- Man kunne tydeligt mærke, at han selv har børn. Han var en rigtig legeonkel, som gav krammere til børnene.

Og så var det ikke mindst en stor dag for Mikkel Schaumanns kone.

- Min kone er noget mere royalist end mig, så hun var en teenager af en anden verden, allerede inden vi skulle afsted. Hun havde taget en bog med, som hun gerne ville have, at kronprinsen skrev i, men hun kunne ikke få sig til at spørge. Så efter at have skubbet lidt til hende, så hun blev ildrød i hovedet, endte det med, at jeg spurgte, og han sagde selvfølgelig ja, og at det ikke var noget problem.

- Så alt var godt. Jeg fik hylet min kone lidt ud af den, men hun fik sin autograf og var glad.

Facebook
Twitter