Kriminalforsorgsforening: Indsatte skal have mere adgang til mobiler

Når indsatte holder kontakten med familien ved lige reduceres tilbagefald til kriminalitet.

Langt de fleste indsatte skal have fri adgang til mobiltelefoner, mener formand for Kriminalforsorgsforeningen. (Foto: Johan gadegaard © Scanpix)

Fire af de fængslede i terrorsagen, hvor Krudttønden og den jødiske synagoge blev angrebet, har haft adgang til i alt syv mobiltelefoner på forskellige tidspunkter.

Det kom frem i går, og oplysningerne har blandt andet fået justitsminister Søren Pind (V) til at kalde hele forløbet for en ’møgsag’ og han har bebudet en række initiativer i fængslerne, der skal modvirke, at der mobiltelefoner indsmugles.

Men hos Kriminalforsorgsforeningen mener formanden, at de indsatte skal have bedre adgang til mobiltelefoner.

- Vi mener, at langt de fleste indsatte skal have adgang til fri mobiltelefoni, så de kan ringe hjem og sige godnat til deres børn og have kontakt til deres familie.

- På den måde ved vi, at vi kan reducere tilbagefaldet til kriminalitet, fordi de bevarer kontakten til familien, som de ellers er i fare for at tabe kontakt til, siger formand for Kriminalforsorgsforeningen, John Hatting.

Han er dog enig i, at de indsatte i den omtalte terrorsag ikke skulle have haft adgang til mobiltelefoner, som tilfældet har været.

- Man skal lave flere enkeltindsatser mod indsatte, der kræver øget opmærksomhed. Men det ville være ærgerligt, hvis man strammede op overfor andre grupper indsatte, siger John Hatting.