Kriminaliteten er faldet til 80'er-niveau

Et fald i antallet af indbrud resulterer i pæne tal, når det gælder antallet af forbrydelser.

Færre bliver udsat for indbrud, både i private boliger og i virksomheder, viser tal fra Rigspolitiet. (Foto: Eun-Hae Choi)

Med et fald på 6,7 procent er kriminaliteten efterhånden dalet ned til et niveau, der ligner det fra 1980'erne.

Hos Rigspolitiet er der glæde over udviklingen, som især skyldes, at antallet af indbrud er faldet. Også virksomhederne plages sjældnere af opbrudte vinduer.

Ifølge rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg har betjentene gjort sig store anstrengelser for at stoppe indbrudstyve, og det har haft en gavnlig effekt.

God grund til tryghed

- Vi ved, at den danske danske befolkning grundlæggende er meget tryg. Tallene viser, at det er der god grund til, for kriminaliteten er på et bemærkelsesværdigt lavt niveau, siger han.

I alt blev der sidste år i alt anmeldt 337.062 overtrædelser af straffeloven, men der er sorte pletter. For eksempel når det gælder bedragerier på nettet.

Opruster på it-området

Derfor har politiet besluttet at opruste den særlige enhed, der bekæmper it-kriminalitet, fra cirka 70 til omkring 100 medarbejdere, har politiet tidligere oplyst.

I de senere år har politiet været igennem en stor effektivisering. Omkostningerne er reduceret med cirka en halv milliard kroner i løbet af fire-fem år, og antallet af ansatte er beskåret med cirka 700.

/ritzau/

Facebook
Twitter