Kriminaliteten falder markant i Gellerupparken

Kriminaliteten rasler ned i Gellerupparken i Århus. Siden 2007 er anmeldelser om utryghedsskabende kriminalitet faldet med 33 procent.

Nærpolitiet i Gellerup har mandsopdækket og retsforfulgt de få, der ikke kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Og det har hjulpet. (Foto: Jean Nonboe © 112 Nord)

Kriminaliteren i det udskældte boligkvarter Gellerupparken i Brabrand ved Århus er kraftigt på vej nedad. skriver Århus Stiftstidende.

Ifølge den seneste opgørelse over anmeldelser i boligkvarteret er antallet af voldssager faldet med 41 procent siden 2007.

Hærværk er gået ned med knap 39 procent, indbrud i beboelser er faldet 56 procent og gaderøverier 38 procent. Samlet er der sket en nedgang på 33 procent i antallet af anmeldelser for utryghedsskabende kriminalitet.

Leder af nærpolitiet i Gellerup, Jens Espensen siger nedgangen i krimininaliten blandt andet skyldes, at poliitet har mandsopdækket og retsforfulgt de få brådne kar, der har stået for en stor del af urolighederne og lovovertrædelserne.

- Vi fik jo på et tidspunkt, en ide om, at det er nogen ganske få, der laver meget. Og de få har vi fokuseret rigtig meget på, siger Jens Espensen til radioavisen.

Fritidsaktiviteter afgørende

Khaled Mansour, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken, mener også at det har været afgørende med flere fritidsaktiviteret i området. Omkring halvdelen af beboerne i Gellerupparken er mellem 0 og 18 år.

Gitte Krogh er socialchef i Familiecenter Vest i Gellerup. Hun er enig med Khaled Mansour i det med fritidsaktiviteterne, og peger desuden på, at beboerne og de frivillige organisationer i området er blevet gode til at melde kriminalitet til myndighederne.

- Beboerne passer på deres område og fortæller, hvis de oplever noget, som myndighederne skal gøre noget ved, siger Gitte Krogh til radioavisen.

Antallet af brandstiftelser uændret

En ridse i lakken er antallet af brandstiftelser. Her er tallet uændret i forhold til forrige år. Sidste år toppede det med en bølge, hvor blandt andet en børnehave blev brændt af.

- Men i modsætning til, hvad der er kommet frem af oplysninger i nogle medier for nylig, så hører det kun til de absolutte undtagelser, at brandvæsen og Falck beder politiet om beskyttelse på opgaver i området, siger chefpolitiinspektør for Østjyllands Politi, Bent Preben Nielsen, til Århus Stiftstidende.

FacebookTwitter