Færre slagtegrise fører til massefyring hos Danish Crown

Høje energipriser og stigende omkostninger til foder får landmænd til at skrue ned eller lukke for produktionen af slagtegrise.

(Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

350 medarbejdere skal fyres hos Danish Crown.

Det skriver slagterikoncernen i en pressemeddelelse.

Trods stigende priser på kød i køledisken kommer fyringerne, fordi der ikke er nok grise at slagte.

Det er blandt andet de høje energipriser og stigende omkostninger til foder, som har fået mange landmænd til at skrue ned for eller helt lukke produktionen af slagtegrise.

De høje priser er blandt andet et resultat af krigen i Ukraine.

- Det er virkelig en træls situation, siger produktionschef i Danish Crown Per Laursen i pressemeddelelsen.

- De medarbejdere, der bliver berørt af det her, har ydet en fremragende indsats.

Slagteriet skriver i pressemeddelelsen, at de siden efteråret 2020 og indtil for få uger siden nærmest konstant har haft flere slagteklare grise, end de kunne nå at slagte.

Men nu ser billedet helt anderledes ud.

- Det gør ondt, at vi nu efter alt at dømme kommer til at tage afsked med omkring 350 dygtige medarbejdere, siger Per Laursen.

ARKIVFOTO 2012 fra Danish Crown Slagteri i Ringsted. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix Denmark)

Fyringsrunden rammer medarbejdere på to slagterier. Omkring 275 medarbejdere står til at miste jobbet ved slagteriet i Sæby, mens 75 medarbejdere i Ringsted står til at få en fyreseddel.

Medarbejdere skal hjælpes videre

I de ansattes overenskomst står det, at der skal iværksættes en socialplan i forbindelse med større fyringsrunder som denne.

- Vi vil arbejde aktivt for at hjælpe de afskedigede medarbejdere videre i samarbejde med Fødevareforbundet og de lokale jobcentre. Vi opretter også jobbanker, og generelt har vi tidligere haft stor succes med vores socialplan, siger Per Laursen i meddelelsen.

Danish Crown vil invitere alle dem, der mister deres job, til en samtale for at afklare vedkommendes fremtidsmuligheder. Koncernen vil forsøge at hjælpe de medarbejdere, der står til at miste deres job, skriver de i pressemeddelelsen.

Danish Crown fortæller, at de gennem årene er lykkedes med at hjælpe 90 procent af fyringsramte medarbejdere videre med nyt job eller uddannelse inden for seks måneder efter en fyring.

I alt har Danish Crown omkring 8000 medarbejdere i Danmark ifølge Ritzau.