Kristen rådgivning kender til 100 sager om sexmisbrug

Et kristent rådgivningscenter har de sidste 22 år hjulpet op mod 100 personer, der er blevet sexmisbrugt af personer inden for kirker i Danmark. Seksuelle overgreb fra katolske præster er ikke overrepræsenteret.

Organisationen Kristen Rådgivning for Incestofre og Seksuelt misbrugte (KRIS) kender til 100 sager om sexmisbrug - begået indenfor de seneste 22 år. (Foto: JESSICA RINALDI © Scanpix)

Organisationen Kristen Rådgivning for Incestofre og Seksuelt misbrugte (KRIS) har gennem de sidste 22 år hjulpet op mod 100 personer, der er blevet sexmisbrugt af personer inden for kirken.

Ifølge KRIS er seksuelle overgreb fra katolske præster ikke overrepræsenteret i sagerne.

- Vi har hørt om overgreb fra mange forskellige dele af kirken. Alt lige fra folkekirken til baptistkirken. Set ud fra de sager vi har haft, foregår der ikke nødvendigvis flere overgreb i den katolske kirke, siger Vibeke Møller, der er landsleder for KRIS til DR Nyheder.

Voksne har brug for hjælp

Ud af de 100 sager er der i de fleste tilfælde tale om voksne mennesker, der sent i livet begynder at bearbejde et sexmisbrug, som de har været udsat for som unge.

- Der er tale om mennesker, der døgnet rundt har problemer med at håndtere disse traumatiske oplevelser. De tør ikke engang at dele det med deres familie, derfor er vi deres sidste udvej for at få hjælp, fortæller Vibeke Møller.

Kan ikke gå til politiet

Men hvis I har haft kendskab til 100 sager om seksuel misbrug i kirken gennem de sidste 22 år, hvorfor er I ikke gået videre med det til politiet?- Vi kan ikke informere politiet, fordi vi har tavshedspligt. Der er tale om samtaler, hvor disse mennesker fortæller os dybt personlige ting. Den fortrolighed kan vi ikke bryde. Vi har kun pligt til at melde noget til politiet, hvis der er tale om unge under 18 år. Og det er kun sket én gang for mange år siden, fortæller Vibeke Møller.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk