Tema Terror i Bruxelles

Kristian Jensen indkalder til sikkerhedsmøde efter terror i Bruxelles

- Jeg håber, andre lande vil bruge Danmarks eksempel og deltage aktivt i kampen mod Isil, siger udenrigsministeren.

Kristian Jensen har indkaldt den Internationale Operative Stab til møde klokken 13 for at diskutere hændelserne i Bruxelles, og om det giver anledning til et ændret beredskab og et ændret sikkerhedsniveau i Danmark.

- Udenrigsministeriet og en række centrale myndigheder og ministerier mødes for at tage bestik af situationen og finde ud af, hvad vi skal vi gøre i den situation, vi står i. Det er noget, vi fra dansk side følger tæt og følger op på, siger Kristian Jensen.

Terror i Bruxelles

Belgiens hovedstad blev tirsdag 22. marts ramt af terrorangreb i lufthavnen Zaventem og i et metrotog, der befandt sig på stationen Maelbeek nær EU-institutionerne i det centrale Bruxelles. Islamisk Stat hævder at stå bag. Følg dækningen på dr.dk her.

Gå til tema

Lige som flere af sine politiske kollegaer er han vred over de tre eksplosioner, der har slået adskillige mennesker ihjel i Bruxelles tirsdag morgen.

- Min reaktion er, at jeg forfærdet og vred over, hvad der er sket i Bruxelles. Den forfærdelse skal bruges til at komme på tæerne og være opmærksomme, og den vrede skal bruges til, at vi kan arbejde rigtigt og tæt sammen for internationalt at bekæmpe terrorisme og for at slå den tilbage, siger Kristian Jensen.

(Foto: Sabrina Uldbæk Skjødt Web og Mobil)

Han nævner den aktuelle beslutning om at skrue op for den danske tilstedeværelse i Irak og Syrien med den hensigt at slå IS tilbage.

- Vi har besluttet, at vi vil øge den danske indsats i Irak og Syrien, at vi sender både F16'ere, specialoperationsstyrker og andre ned for at bekæmpe de områder af Irak og Syrien, hvor terroristerne holder til, og hvor de kan lave træningslejre og planlægge angreb andre steder ude i verden, siger Kristian Jensen, som opfordrer andre lande til at følge Danmarks eksempel.

Han er klar til at gå videre for at inddæmme terroristernes angreb på demokratiet. Men ligesom hans kollega justitsminister Søren Pind, der tidligere på morgenen forholdt sig til spørgsmålet, mener han, det foregå inden for rigets love.

- Man skal ikke forsvare friheden ved at knægte friheden. Der er mere, vi skal sørge for at få set på. Men lige nu og her er der mere; vi skal agere på her umiddelbart, siger Kristian Jensen.

Følg med i udviklingen minut for minut på vores liveblog.

Tip Os - er du i Bruxelles, så skriv til 1212@dr.dk