Kritik af solofaderskab preller af på 56-årige Dennis Knudsen: Jeg har tid, ro og et stort netværk

Den kendte stylist er efter 20 års forsøg blevet far med hjælp fra en ægdonor og en rugemor.

- Han skal selvfølgelig have sin flaske hver tredje time om natten, men han er bare så nem. Og det føles helt naturligt for mig, siger Dennis Knudsen. (© DR Nyheder)

Først satte han selv grænsen ved 40 år. Så blev den rykket til 45 år og siden hen til 50 år i takt med, at en lang række forsøg på at blive far mislykkedes for Dennis Knudsen.

Men nu – i en alder af 56 år – er det netop lykkedes for den kendte stylist at blive solofar med hjælp fra en ægdonor og en rugemor i USA.

- Jeg er i god form, så til sidst sked jeg på alderen. Man kan jo være en gammel mand som 40-årig eller en ung mand som 60-årig. Og min læge har målt min biologiske alder til at være 15 år yngre, end jeg er, siger Dennis Knudsen.

Mens han bliver interviewet til DR Nyheder sidder han i en lænestol i DR Byen og giver flaske til sin søn Lucas, der blot er 15 dage gammel. En lille størrelse på tre kilo og 52 centimeter.

Dennis Knudsen oplever selv, at kommentarerne til hans sene faderskab i langt overvejende grad har været positive lykønskninger, og at kritikken hovedsagelig er blevet fremført i medierne.

- Jeg har ikke set og hørt de negative kommentarer, og jeg vil i det hele taget ikke fodres med andres negative energi. Dem, der støtter mig, er dem, jeg vokser med. Og hvis jeg skal give min søn et godt liv, så er jeg også nødt til at have det godt selv, siger Dennis Knudsen.

Han erkender dog, at det var ved at være sidste udkald, hvis han skulle blive far efter en række mislykkede fertilitetsbehandlinger.

- Jeg tænkte, at jeg ville give det nogle forsøg. Men hvis jeg begyndte at komme op over fem forsøg og nærmede mig 60 år, så ville jeg nok tænke, at det måske var meningen, at jeg ikke skulle have børn. Men det var det. Og når man går efter sine drømme, er det fantastisk at komme i mål.

Netværket er på plads

Dennis Knudsen mistede sin egen far som 21-årig og konstaterer i samme sætning, at der ikke er nogen garanti for, hvor langt et liv man bliver tildelt.

Men han føler sig tryg ved, at hans familie og netværk er klar til at tage sig af sønnen Lucas, hvis han selv skulle gå bort i en tidlig alder.

Dennis Knudsen fortalte om rollen som nybagt solofar i DR Aftenshowet i aftes. Det har kastet en masse positive - men også enkelte negative kommentarer af sig på Facebook. (© DR Nyheder)

- Jeg har en stor venindekreds, og jeg er også tæt med min familie, min bror, mor og kusiner, der har børn på samme alder. Jeg håber, vi får mange gode år sammen, og hvis det ulykkelige skulle ske, og jeg går bort, så skal han nok overleve.

Drømmen er dog, at Lucas kan fejre sin fars 100 års fødselsdag, fortæller Dennis Knudsen.

- Bliver jeg ikke det, så håber jeg, at jeg kan få ham godt afsted i hvert fald de første 18 år af hans liv.

Dennis Knudsen har i mange år været efterspurgt som stylist af underholdningsindustrien og kongehuset. Han har lanceret sin egen serie af hårplejeprodukter og driver en frisørsalon med mange prominente kunder.

Men med rollen som solofar er det nu slut med arbejdsuger på 80 timer.

- Det har jeg gjort i 40 år. Og derfor har jeg også en god økonomi og en stor lejlighed. Jeg har det, der skal til, så jeg kan forsørge min søn. Ikke mindst masser af tid og ro, som jeg ikke havde, da jeg var yngre, siger Dennis Knudsen.

Fravalgt barnepige og au pair

Han ser selv en række fordele ved sin situation som solofar.

- Der er et nærvær, hvor jeg ikke skal sidde med en mor, der skal have ham 50 procent af tiden. Jeg har ham 100 procent. Så når regnskabet er gjort op efter 18 år, så har han nok i virkeligheden fået meget mere kærlighed og nærvær, end han har med et ungt par, der er på arbejdsmarkedet i 50 timer om ugen og stresser for karrieren.

Dennis Knudsen satser dog også på, at han kan have Lucas med på arbejde, indtil sønnen er stor nok til at komme i daginstitution.

Dennis Knudsens søn har både dansk og amerikansk statsborgerskab. Dermed kan Lucas' amerikanske mor i princippet også tage sig af ham, hvis det skulle blive nødvendigt. (© DR Nyheder)

- Når jeg laver film, er der masser af søde kolleger og runnere, der kan tage sig af ham. Men jeg vil heller ikke stresse ham, så det skal være trygt og godt. Så det bliver ikke tre måneders filmoptagelser i 14 timer om dagen i øjeblikket, siger han.

- Og i værste fald, hvis jeg selv bliver stresset, så må jeg hyre en barnepige eller have en au pair boende hos mig. Men det har jeg indtil videre valgt fra.

Babysvømning frem for ironman

Dennis Knudsen har tidligere fortalt åbent om, hvordan han har kæmpet med depression og en livsstil med dårlig kost og alkohol, som han har erstattet med hård motion.

Til efteråret skulle han have gennemført sin sjette ironman, men svømmedragten, cyklen og løbeskoene kommer nok ikke ud i så hårde strabadser så længe, at tiden går med at passe en baby.

Dennis Knudsen lagde for flere år siden sin livsstil om og havde gennemført sin anden Ironman, da han fyldte 50 år. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

- Det kan være, der går nogle år, før jeg laver en ironman igen. Når man træner op til det, så ligger man jo og bruger 20-25 timer om ugen. Og det ville være timer, der skulle tages fra Lucas, hvis jeg også skal passe mit arbejde, siger Dennis Knudsen.

Til gengæld kaster han sig nu ud i disciplinen babysvømning.

- Det skal han, når han er seks uger. Så skal vi svømme sammen. Det glæder jeg mig meget til.