Kronprins Frederik er rigtig ked af sin fars beslutning

Prins Henriks beslutning om ikke at blive begravet med sin kone ærgrer hans ældste søn.

Det lader ikke til, at prins Henrik efter snart en uges mediestorm kan hente trøst hos sin søn.

Kronprins Frederik tog i dag ved et arrangement ved Aarhus Lystbådhavn bladet fra munden og udtalte sig om prins Henriks beslutning om, at han ikke vil begraves med dronning Margrethe i Roskilde.

Omend det blev til få ord.

- Jeg har kun det at sige, at jeg er rigtig ked af min fars beslutning på rigtig mange områder. Mere kan der ikke siges om den her sag på nuværende tidspunkt, sagde kronprins Frederik til de fremmødte medier.

Vil være kongegemal

Kongehuset oplyste i sidste uge, at prins Henrik er utilfreds med, at han i sit officielle virke som prinsgemal aldrig er blevet sidestillet med dronningen ved at få en passende titel af kongegemal.

Den utilfredshed har prins Henrik, der frasagde sig 'prinsgemal', da han gik på pension, luftet ved flere lejligheder, men i denne omgang fulgte en besked om, at han ikke vil begraves med dronningen under en specielt designet sarkofag i Roskilde, som det ellers var planen.

Den beslutning medførte hård kritik af prinsen i både ind- og udland, hvor aviser kaldte ham forkælet, selvisk og bitter, mens en britisk avis stemplede ham som 'verdens sureste kongelige'.

Dronningen gør mig til nar

Kritikken blev ikke mindre, da prins Henrik i tirsdags sagde til Se og Hør og Billed-Bladet, at det er dronningen, der gør ham til nar, fordi hun ikke vil give ham titlen kongegemal og dermed - i prins Henriks øjne - sidestille ham med hende.

I samme ombæring understregede prins Henrik, at det er lige præcis det, der skal til - altså en ændring af titlen - hvis han skal gå med til at lade sig begrave ved siden af sin kone alligevel.

- Hvis hun vil have mig begravet sammen med hende, må hun gøre mig til kongegemal. Færdig. Jeg er ligeglad, sagde prins Henrik ifølge Se og Hør.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk