Kronprins Frederik fik kædedans og gibbernakker på Færøerne

Lattermusklerne blev brugt under festlig aften i Thorshavn.

To skridt til venstre og et til højre. Hold sidemanden i hånden og gentag verset, som ‘skipperen’ synger for. Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary prøvede sent torsdag på egen krop den traditionelle kædedans på Færøerne.

Inklusiv en tår af den stærke gibbernakker, som alle møder i midten af cirklen. Den færøske kædedans er en hundredårig gammel tradition, som både ung som gammel fortsat holder i hævd.

- Den færøske kædedans er som en ryste-sammen-øvelse. Paraderne falder, man står arm i arm og alle drikker, når man kommer ind i midten. Det var tydeligt, at kronprinsparret havde det herligt. De syntes begge, at det var vældig sjovt at prøve, siger DR Nyheders korrespondent Mette Hybel, der følger kronprinsparrets besøg på Færøerne.

Middag i Nordens Hus

Torsdag aften var lagmand Aksel V. Johannesen vært for en festmiddag i Nordens Hus i Thorshavn, hvor kædedansen blandt andet blev trådt og et band ved navn 'Danny & the Veetos' optrådte.

- Det var en festlig aften, hvor kronprins Frederik og Mary både fik brugt lattermusklerne og blev bevægede, siger Mette Hybel, der oplever et kronprinspar, der befinder sig godt på Færøerne.

- Lagmanden holdt en varm tale, hvor han blandt andet sagde, at færingerne er glade for at mærke, hvor ligefremme og nede på jorden kronprinsparret er. På samme måde, som færingerne selv. For mig er det tydeligt, at Kronprins Frederik føler sig hjemme her på Færøerne.

Kronprinsparrets besøg på Færøerne fortsætter indtil søndag middag, hvor Kongeskibet Dannebrog forlader kajen ved Thorshavn.

Facebook
Twitter