Kronprins Frederik gør det igen: Stiller op til radiointerview med Alex Nyborg Madsen

For 23 år siden blev kronprins Frederik interviewet af Alex Nyborg Madsen til et radioprogram på P3. I dag blev seancen gentaget i DR Byen.

Kronprinsen besøgte i dag DR Byen for at optage radioprogrammet ‘Kronprins Frederik på P4'. (Foto: Mingo © Type 1)

- Jeg sagde til ham for sjov, inden vi skiltes, at det kunne være fint at gøre det til næste jul, lød det fra Alex Nyborg Madsen efter et interview til programmet Maskinen på P3 tilbage i december 1995.

Interviewet var med en ung kronprins Frederik, og i dag, 23 år efter, havde kronprinsen i anledning af sin snarlige 50-års fødselsdag sagt ja til at gentage interviewet. Denne gang til P4.

Igen var det Alex Nyborg Madsen, der sad bag mikrofonen, og med sig havde han også DR-journalist Anders Agger, som tilbage i 2009 lavede dokumentarserien ”Kongehuset indefra”.

Kronprinsen valgte selv musik

Interviewet foregik i et P6-studie i DR Byen, og det var et par tilfredse værter, der kunne slappe af efter et par timer sammen med Danmarks kommende konge.

- Det var nemt, hvis det er det rigtige ord. Det var en velforberedt og en skarp kronprins, som sad lige i haserne på numrene og var hjemme i sit stof, siger Anders Agger.

Selve radioprogrammet er bygget op om sange udvalgt af kronprinsen fra de fem årtier, han har levet, blandet med spørgsmål og hans liv, fortid og nutid - og lidt fremtid.

- Det var superfedt. Jeg har jo mødt kronprinsen mange gange, og det var ret vildt, at han kom med så afslappet en attitude - han var både vittig og grinende, siger Alex Nyborg Madsen.

I musikpauserne blev der netop grinet en del og snakket om alt muligt, ikke mindst om musikken.

- Når vi havde headsettet nede, så var der faktisk meget nørdet, for kronprinsen kan huske mange detaljer om de forskellige musiknumre, som bassisten eller forskellige rifs, fortæller Anders Agger.

- Hvis man ville, kunne man lave et virkelig nørdet musikprogram engang og rigtig gå i nørdehjørnet med kronprinsen, siger Alex Nyborg Madsen.

En kronprins, der hviler mere i sig selv

Det var kongehuset og kronprins Frederik selv, der havde foreslået en gentagelse af interviewet fra 1995. Og selv om det jo er den samme person, er det alligevel en forandret kronprins, som var i studiet denne gang.

Kronprins Frederik, da han var gæste-DJ hos Alex Nyborg Madsen i P3-programmet "Maskinen" i 1995. (Foto: Jørgen jessen © Scanpix)

- Han er blevet ældre - det kan man godt mærke. Han er et menneske, der helt klart hviler i sig selv. Og jeg har set det mange gange - også med mine venner - det gør noget ved én, når man får børn. Fokus bliver lige flyttet lidt væk fra en selv, fordi der kommer børn, og man får et andet perspektiv på tilværelsen, siger Alex Nyborg Madsen, der bakkes op af sin medvært.

- Han virkede meget ligetil, det er selvfølgelig ikke nogen nyhed, at han er sådan, men det var et langt mere reflekteret menneske denne gang, siger Anders Agger.

Sagde "du" ved en fejltalelse

Tilbage i 1995 fik Alex Nyborg Madsen ”lov til” at ”dusse den”, som Frederik selv sagde i interviewet, og det samme skete delvist i dag, fortæller Alex Nyborg Madsen.

- Det var ikke helt meningen, for vi havde egentlig aftalt, at vi skulle forsøge at holde os neutrale og sige "kronprinsen" eller "kronprins Frederik" og hverken bruge du eller De, men det gik galt for mig i første sætning. Jeg havde ellers øvet mig på min kone derhjemme i går. Jeg snakkede med Frederik om det i en pause, og han synes heldigvis, at det var helt naturligt, for det er jo sådan vi taler med hinanden.

Om det bliver til endnu en gentagelse, vides endnu ikke, men...

- Vi snakkede om, at vi skulle gøre det igen - det synes kronprinsen også kunne være sjovt. Vi snakkede lidt om, at det skulle være op til hans 75-års fødselsdag, men blev enige om, at vi skulle finde et tidspunkt lidt tidligere, slutter Alex Nyborg Madsen.

Programmet ”Kronprinsen på P4” sendes på søndag den 20. maj klokken 10:03 - 12 på P4 og som podcast.

Indtil da kan du genhøre Maskinen fra d. 19. december 1995, hvor kronprins Frederik var gæste-dj hos Alex Nyborg Madsen. Find programmet her.

Facebook
Twitter