Kronprins Frederik opereret i skulderen: Kom galt afsted på ski

Der var tale om en ukompliceret operation på Rigshospitalet, oplyser kongehuset.

Kronprins Frederik her på skiferie i Verbier i Schweiz. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Kronprins Frederik er i dag blevet opereret på Rigshospitalet. Han er opereret for en skulderskade, han pådrog sig i sidste uge i forbindelse med skiløb i Schweiz.

- Kronprinsen er i dag blevet ambulant undersøgt og behandlet på Rigshospitalet i København. Behandlingen bestod i en ukompliceret operation, som forløb planmæssigt, oplyser kongehuset.

Skulderskaden påvirker ikke kronprinsens officielle program, lyder det.

I begyndelsen af januar rejste den kongelige familie til Schweiz, for at prins Christian, prinsesse Isabella, prinsesse Josephine og prins Vincent kunne begynde et 12-ugers skoleophold i Verbier.

Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary på skiferie. (Foto: KELD NAVNTOFT © Scanpix)

Under opholdet i Schweiz opholder kronprinsesse Mary sig sammen med børnene. Når der er mulighed for det, vil kronprins Frederik slutte sig til sin familie, har Kongehuset tidligere oplyst.

Glade for at stå på ski

Hele familien er glade for at stå på ski. Det lagde børnene ikke skjul på, da de blev spurgt til deres yndlingsfag ved ankomsten.

Det blev bekræftet af kronprinsesse Mary.

- Vi kan godt lide at stå på ski, og det er et område, vi kender. Det er en fantastisk skole fagligt, og det giver børnene mulighed for at møde nogle andre unge og få et indblik i at gå i skole i et andet land, sagde hun.

Kronprinsen har tidligere døjet med rygproblemer og blev i 2018 opereret for en diskusprolaps i ryggen. Det gjorde blandt andet, at han kun kunne deltage i begrænset omfang, da hans 50 års fødselsdag blev fejret i hele landet med Royal Run.