Kronprinsen besøger verdens største flygtningelejr

I flygtningelejren i Bangladesh forsøger Røde Kors at hjælpe tusindvis flygtninge.

900.000. Så mange mennesker huser flygtningelejren ved Cox's Bazar i Bangladesh, som Kronprins Frederik i denne uge har besøgt. Det skriver Røde Kors i en pressemeddelelse.

Besøget foregik i selskab med Røde Kors, der har været aktivt tilstede i området med uddeling af mad, hygiejnepakker, presenninger til husly og anden nødhjælp, siden flygtningestrømmen tog fart i august 2017. Derudover har organisationen også etableret et felthospital i flygtningelejren.

- Det er vigtigt, at Røde Kors' humanitære operationer bliver set, og at problematikkerne belyses for så mange som muligt. Midt i alt den elendighed er det et lyspunkt at se, hvordan der er opbygget et velfungerende hospital med operationsstue og et stort team af professionelle og engagerende læger og sygeplejersker, udtaler kronprinsen i en pressemeddelelsen.

Regn kan skabe flere problemer

Siden august sidste år har knap 700.000 børn og voksne krydset grænsen mellem Myanmar og Bangladesh. De er flygtet fra vold og overgreb i provinsen Rakhine i Myanmar.

Situationen for de næsten en million mennesker i flygtningelejren er ifølge Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, meget alvorlig.

- Vi frygter, at den bliver yderligere forværret i de kommende måneder med monsunens komme. Store regnmængder kan skabe betydelige humanitære problemer for de mange mennesker i lejren, siger generalsekretæren, der er taknemmelig for, at kronprinsen er med til at øge opmærksomheden omkring den store humanitære udfordring ved Cox's Bazar.

Kronprinsen rejser hjem fra Bangladesh i dag.