Kronprinsen dropper løb til Royal Run på grund af ny diskusprolaps

Kronprins Frederik er blevet ramt af en mindre diskusprolaps i venstre side.

Kronprins Frederik blev sidste år opereret for en anden diskusprolaps. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Havde man forestillet sig at bruge ryggen af kronprins Frederik til at pace sig igennem 10 kilometer-distancen ved dette års Royal Run, skal man på udkig efter en ny ledestjerne.

Kronprinsen er nemlig blevet ramt af en mindre diskusprolaps i venstre side og vil derfor ikke deltage i løbet som løber.

- Selvom der er tale om en mindre skade risikerer kronprinsen at tilstanden forværres, hvis han løber med på 10 kilometer-distancerne i årets Royal Run, lyder det i en pressemeddelelse fra Kongehuset.

Kronprinsen vil dog stadig være til stede under løbene på Færøerne den 1. juni og i København den 10. juni.

Går i stedet 1,6 kilometer

I Aarhus vil han deltage i 'One mile - Family' den 10. juni, hvor unge og ældre går 1,6 kilometer sammen. Royal Run bliver også afholdt i Aalborg og på Bornholm den 10. juni.

Sidste år deltog mere end 70.500 danskere i Royal Run, hvor kronprinsen markerede sin 50 års-fødselsdag, og her løb kronprinsen 1,6 kilometer i fire af byerne og sluttede af med at løbe 10 kilometer i København.

Det er ikke første gang, at kronprins Frederik døjer med en diskusprolaps. I september sidste år blev han indlagt på Rigshospitalet, hvor han blev opereret i ryggen.

I foråret 2018 fortalte kronprins Frederik, at han havde problemer med ryggen, og at der derfor ikke kunne forventes rekorder fra hans side, da han markerede sin 50 års-fødselsdag med Royal Run.

- Jeg har døjet med nogle rygproblemer i den seneste tid, som gør, at jeg ikke kan løbe, som jeg gerne ville, lød det fra kronprinsen sidste år i maj.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk