Kronprinsen fik anderledes fødselsdagsfejring i Aarhus

I anledning af kronprins Frederiks 50-års fødselsdag var kronprinsparret i Aarhus, hvor de blandt andet besøgte byens film-, erhvervs- og iværksættermiljø.

I høj sol og med nogle hundrede fremmødte på kajen i Aarhus ankom kronprins Frederik og kronprinsesse Mary med kongeskibet Dannebrog i formiddags til byen som en del af fødselsdagsfejringen af kronprinsen.

Her gav de sig tid til at give hånd og snakke med nogle af de mange i forreste række, inden programmet for alvor gik i gang.

Blandt de fremmødte var Dorte Grynderup og Vesna Zikovic, der i dagens anledning havde iklædt sig et sandt fødselsdagsoutfit.

Kronprins Frederik 50 år

Kronprins Frederik fylder 50 år, lørdag den 26. maj. Her kan du blive klogere på kronprinsen og følge begivenhederne i anledningen af fødselsdagen.

Se Tema

Dorte Grynderup og Vesna Zikovic er enige om, at "elsker kronprinsen". (© dr)

- Vi er så stolte af kongehuset og så stolte af kronprinsen og Mary. De to power-mennesker, der har gjort det så godt – det er dem, vi er nede for at hylde, lød det fra Dorte Grynderup.

For de to royalister betyder det rigtig meget, at kronprinsen jævnligt kommer forbi sin gamle studieby.

- Vi føler stor tilknytning til kronprinsen, selv om han bor i København, var de to enige om.

Stolt borgmester tog imod

Netop kronprinsens store tilknytning til byen var tydelig dagen igennem, lyder det fra DR's kulturkorrespondent.

- Man mærker tydeligt, at kronprinsen har en særlig relation til byen og har gået i skole her, og at det er en by, der har været med til at danne ham. Det er bestemt ikke tilfældigt, at vejen også bliver lagt forbi Aarhus i forbindelse med fejringen af kronprinsen, siger Mette Hybel.

Noget, som også borgmester Jacob Bundsgaard (S) påpegede over for DR.

- Vi er enormt stolte og glade hver eneste gang, kongefamilien besøger Aarhus, og nu særligt med en 50-års fødselsdag lige om hjørnet, så det er jo bare en stor, stor fornøjelse at byde velkommen til kronprinsparret, sagde borgmesteren.

Mary: Festlig uge

Fejringen af kronprinsen i Aarhus var ikke en klassisk fødselsdagsfejring med taler og middag.

Derimod blev kronprinsparret vist rundt i byens film-, erhvervs- og iværksættermiljø, ligesom kronprinsen skulle være med til at åbne to steder, nemlig Aarhus' Internationale Sejlsportscenter på den nye havnefront og Kronprins Frederiks center for offentlig ledelse under universitetet.

Men det var alligevel en festlig dag i en uge fyldt med fødselsdagspunkter på programmet, mente kronprinsesse Mary.

- Jeg synes, det er en meget festlig uge indtil videre - og der kommer jo endnu mere, jo længere, vi kommer ind i ugen. Det er meget rørende, sagde kronprinsessen.

Herunder kan du se kronprinsens tale ved åbningen af Kronprins Frederiks Center for Offentlig Ledelse.

Kronprinsens tale i Aarhus