Kronprinsen har besøgt prins Henrik

Kronprins Frederik besøgte i går aftes sin far på Rigshospitalet.

Kronprinsen har afbrudt sit ophold i Sydkorea og nu besøgt prins Henrik på Rigshospitalet. Billedet er taget til Industriens Fonds Iværksætterpris den 17. januar i år. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Kronprins Frederik besøgte i aftes prins Henrik på Rigshospitalet sammen med dronning Margrethe og kronprinsesse Mary.

Det oplyser kongehuset til DR Nyheder.

I går meddelte kongehuset i en pressemeddelelse, at prinsens tilstand var ”alvorligt forværret”. Det fik kronprins Frederik til at afbryde sit ophold i Sydkorea, hvor han var i forbindelse med De Olympiske Lege, og rejse hjem til Danmark.

Besøget fandt sted, kort tid efter at kronprinsen landede på dansk jord.

Tidligere på dagen besøgte også prins Joachim sin far. Prinsen havde følgeskab af sine to ældste sønner, prins Felix og prins Nikolai, samt dronning Margrethe, der ankom i en følgebil kort efter prinserne omkring klokken 16.

Besøget varede ifølge DR Nyheders journalist på stedet omtrent en times tid.

Imens stimlede flere danskere sammen midt på Amalienborg for at vise deres støtte til Prins Henrik.

Længere sygdomsforløb

Prins Henrik blev indlagt under en tur til Egypten og blev overflyttet til Rigshospitalet den 28. januar for at få foretaget flere undersøgelser.

Kongehuset oplyste i begyndelse af februar, at prinsen havde en godartet tumor i venstre lunge. Efterfølgende er han blevet behandlet for en lungeinfektion.

De seneste par år har prins Henrik været igennem flere hospitalsindlæggelser. I juli 2017 var prinsen indlagt på Aarhus Universitetshospital i omkring en uge som følge af forsnævringer på pulsårerne, også kendt som åreforkalkninger.

I august blev prins Henrik igen indlagt med smerter, der var eftervirkninger fra operationen måneden forinden.

I september måned meddelte kongehuset, at prins Henrik lider af demens. Kort forinden havde prinsen vakt stor opsigt med sin udmelding om, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke.

Facebook
Twitter