Kronprinsen kom for sent til frokost med præsidentpar: Margrethe blomstrede

Kronprins Frederik skulle være ved hendes side, men dronningen måtte undvære ham under en frokost med Argentinas præsidentpar.

Der skåles, da dronning Margrethe modtages af Argentinas præsident Mauricio Macri. (Foto: JUAN MABROMATA © Scanpix)

Dronning Margrethe blev i dag modtaget af Argentinas præsident, Mauricio Macri, på sit første officielle besøg i det sydamerikanske land i over 50 år.

Det var meningen, at kronprins Frederik skulle være ved hendes side, men kronprinsen var forsinket, så dronningen måtte undvære ham under frokosten med præsidenten og præsidentens hustru, Juliana Awada.

Dronningen ankom allerede i går, mens kronprinsen skulle støde til i dag. Det er normal procedure, at de to ikke flyver sammen af sikkerhedsmæssige årsager.

DR’s kulturkorrespondent Mette Hybel fortæller, at kronprinsen var flere timer forsinket.

- Han var her ikke, da præsidenten tog imod. Hans fly var først forsinket fra Frankfurt, og da han skulle lande i Buenos Aires, var der for meget olie på landingsbanen. Så var han nødt til at flyve til Uruguay og lande der, før han kunne flyve retur til Buenos Aires. Derfor er han først ankommet nu, fortæller Mette Hybel fra Argentina.

  • Dronning Margrethe ved siden af Argentinas vicepræsident Gabriela Michetti og kronprins Frederik på besøg i Argentinas kongres. (Foto: JUAN CARLOS CARDENAS © Scanpix)
  • Dronning Margrethe skåler med Argentinas førstedame Juliana Awada under den officielle modtagelsen. (Foto: AGUSTIN MARCARIAN © Scanpix)
  • Argentinas præsident Mauricio Macri hilser på dronningen. (Foto: JUAN IGNACIO RONCORONI © Scanpix)
  • Dronning Margrethe og præsident Mauricio Macri. (Foto: JUAN MABROMATA © Scanpix)
  • Dronning Margrethe havde klædt sig sommerligt på til modtagelsen af præsidentparret. (Foto: JUAN IGNACIO RONCORONI © Scanpix)
  • Dronning Margrethe måtte undvære kronprins Frederik under frokosten med præsidentparret. (Foto: JUAN MABROMATA © Scanpix)
  • Dronningen holdt en tale for præsidentparret ved modtagelsen. (Foto: JUAN MABROMATA © Scanpix)
  • Dronning Margrethe sammen med Argentinas udenrigsminister Jorge Faurie til kranselæggelsesceremoni på Plaza San Martín. (Foto: ho © Scanpix)
1 / 8

Stort erhvervsfremstød venter

Dronningen indledte besøget i går, da hun blev vist rundt på den historiske kirkegård Cementerio de la Recoleta og besøgte et marked i området Recoleta i Buenos Aires.

Dagen i dag begyndte med kranselæggelsesceremoni på Plaza San Martín ved monumentet for nationalhelten José de San Martín.

Derefter ventede den officielle modtagelse i præsidentpaladset før frokost med præsidentparret.

Senere stod der besøg i kongressen og højesteret på programmet for dronningen og kronprinsen.

I morgen venter der et kæmpe erhvervsfremstød.

- 30 virksomheder er rejst med for at komme ind på det argentinske marked. Vi kommer med masser af viden i forhold til bæredygtighed, vand, energi, landbrug og sundhed, fortæller Mette Hybel.

Statsbesøget afsluttes på onsdag med et officielt besøg i trekantsområdet ved Tandil, Necochea og Tres Arroyos.

Her bor efterkommere af danske indvandrere. I dag bor op mod 50.000 efterkommere i Argentina.

Facebook
Twitter