Kronprinsen opfordrer til klimahandling

Kronprins Frederik opfordrer til handling i sin åbningstale på klimakonferencen 3GF, hvor blandt andre FN's generalsekretær Ban Ki-moon deltager.

(© Scanpix)

Kronprins Frederik har netop åbnet klimakonferencen Global Green Growth Forum (3GF) i København, hvor 200 topledere er samlet for at finde løsninger på, hvordan den offentlige og private sektor sammen kan skabe grøn vækst.

- Klimaforandringer, knappe ressourcer og en befolkning som fortsætter med at vokse, gør det uholdbart at fortsætte, som vi plejer, sagde kronprinsen i sin åbningstale.

Prominente deltagere

Blandt andre FN's generalsekretær Ban Ki-moon, EU's klimakomissær Connie Hedegaard og statsminister Helle Thorning-Schmidt deltager i konferencen, som løber frem til onsdag og bliver afholdt i Moltkes Palæ i København.

Også danske koncernchefer som Niels Bjørn Christiansen fra Danfoss og Ditlev Engel fra Vestas er til stede i palæet.

- At gøre os mindre afhængige af olie, gas og kul kræver, at vi udvikler et ny ramme for brugen af alternativ energi og grønne løsninger. For at nå dette mål bliver den offentlige og private sektor nødt til at samarbejde, sagde kronprinsen til konferencens deltagere.

Baner vej for nye løsninger

Det er første gang, at klimakonferencen 3GF bliver afholdt. Der kommer ikke nogen egentlig aftale ud af mødet, men i stedet et papir med en række forslag, som skal bruges i forhandlingerne på de store, årlige COP-klimakonferencer, hvor topledere fra hele verden deltager.

Sydafrika er vært for den næste COP-konference, som bliver afholdt i Durban i slutningen af november.

Facebook
Twitter