Kronprinsen plaget af rygkvaler: Jeg har ikke løbet i seks uger

Kronprinsen løb med OL-atleter, da han i Odense var med i dagens fjerde Royal Run. - Man ranker ryggen sammen med dem, siger han.

OL-guldvinder Eskild Ebbesen løb i forvejen, da der i dag sidst på eftermiddagen blev løbet Royal Run i Odense.

Han skulle nemlig overrække medaljen til kronprins Frederik, der kom i mål efter sit fjerde 1609-meter-løb i dag.

Sammen med cirka 40 OL-atleter og en flok andre, der ligesom kronprinsen selv, er født i 1968, klarede han også dette løb i fin stil.

- Jeg har det rigtig godt. Men jeg kan godt mærke, at jeg ikke har løbet i seks uger, sagde kronprinsen efter løbeturen og roste de mange fremmødte.

- Der er meget stemning og glæde langs ruten, og der så mange folk, der hepper på én - det er med til at bære det hele fremad, sagde kronprinsen.

Spændt kronprinsesse ventede i mål

Forinden var løbet blevet forsinket, og der blev spekuleret i, om kronprinsen måske havde problemer med smerter fra den rygskade, som han i går i en video på kongehusets sociale medier fortalte om.

Men havde han smerter, lod det sig ikke vise, for han havde overskud til at sludre med sine løbefæller og vinke og give highfives til de fremmødte.

Ved målstregen ventede også kronprinsesse Mary, der selv skal løbe 10 kilometer.

(Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018). (Foto: Carsten Bundgaard/Ritzau Scanpix) (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

- Jeg er meget spændt på, hvordan det kommer til at gå, for jeg er mere en hyggeløber end en langdistanceløber, lød det fra kronprinsessen, der tidligere på dagen løb milen i København sammen med sine fire børn.

Kronprins i hæsblæsende tempo

Blandt de mange OL-atleter, der var mødt frem til løbet, var håndboldstjernerne Christina Roslyng og Jesper Nøddesbo, der til TV2 kaldte det "et hæsblæsende tempo", som kronprinsen satte.

For kronprinsen var det en god oplevelse at løbe sammen med de atleter, som han har støttet til de seneste mange års OL. Han nød, at han havde løbet med forskellige mennesker fra Danmark på de fire forskellige destinationer, som Royal Run indtil videre har budt på.

- Man ranker ryggen en ekstra gang, når man løber med de atleter, der bare har gjort det sindssygt godt, sagde kronprinsen, inden han skød løbet med sin hustru i gang.

Facebook
Twitter