Kronprinsen: Unge skal se OL på mobilen

Danmarks IOC-medlem, Kronprins Frederik, vil have flere unge til at interessere sig for OL. Det skal ske ved at satse på nye digitale platforme, mener han.

Danmarks IOC-medlem, Kronprins Frederik, talte i dag til eleverne på Ørestads Gymnasium i København. (Foto: © Sabine Matz, DR)

Når vinter-OL i Vancouver starter i næste måned, er det ikke unge mennesker, der følger med hjemme foran fjernsynet.

Gennemsnitsalderen blandt OL-seerne er steget de seneste 12 år, så den i dag er 40 år.

Det fik i efteråret Danmarks Idræts-Forbund til at udskrive en konkurrence, hvor landets gymnasieklasser kunne give kreative bud på, hvordan man skaber interesse for OL blandt unge.

Sport skal være del af hverdag

Vinderen af konkurrencen blev 3. j. fra Ørestads Gymnasium i København, der i dag fik overrakt 1. præmien på et 3-dages ophold på Vejle Idrætshøjskole samt 5.000 kr. til klassekassen af Danmarks medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Kronprins Frederik. 3. j. skriver blandt andet i sit konkurrenceforslag:

"Formår man at sætte OL aktivt i forbindelse med OL's værdier og er man villig til at arbejde inden for de medier og teknologier unge gør brug af, vil man kunne skabe en større interesse for OL. På længere sigt skal man dog arbejde med at gøre sport til en større del af unges hverdag, således at de vokser op med en større interesse for sport. Desuden er det nødvendigt at optage sportsgrene i OL, som interesser unge mere."

Sport på mobilen

Det var et budskab, der gik rent ind hos Kronprins Frederik, der vil arbejde for, at IOC i fremtiden præsenterer OL, så de unge kan forstå og interessere sig for legene:

- Det er vigtigt med den digitale tilgang til sporten for eksempel ved, at man kan se det på sin mobiltelefon. Vi vil gerne se et mål igen og igen, om det så er i Champions League eller til OL. Teknologien er til stede, og det er bare om at følge op på det og integrere det i organisationen, sagde Kronprinsen.

Teknologi vejen til succes

I det hele taget skal de moderne medieplatforme og teknologier integreres mere i sportens verden og OL i særdeleshed, mener Kronprins Frederik:

- IOC kan kun være i stand til at fastholde De Olympiske Leges succes, hvis vi lytter til omverdenen. De nye digitale platforme er vi unge jo om nogen storforbrugere af. Jeg er sikker på, at vi i fremtiden vil se OL folde sig ud som podcast og livestream på nettet, sagde Kronprinsen fra talerstolen på Ørestad Gymnasium.

2. præmien i konkurrencen gik til 2. u på Nørresundby Gymnasium & Hf, mens 3. præmien gik til fem elever fra 3.a på Espergærde Gymnasium.