Kronprinsesse Mary er i al hemmelighed rejst til uroplaget afrikansk land

Sammen med udenrigsminister Kristian Jensen er kronprinsesse Mary nu på vej rundt i Burkina Faso.

Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen er nu alligevel taget til Burkina Faso, hvor de skal sætte spot på kvinder og pigers rettigheder. Arkivfoto (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

For knap tre måneder siden måtte kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen udsætte en rejse til Burkina Faso på grund af terrortruslen.

Men nu er kronprinsessen og udenrigsministeren ankommet til landet i det vestlige Afrika, hvor 29 mennesker i januar blev dræbt under et terrorangreb.

Rejsen denne gang har været hemmeligholdt af sikkerhedsgrunde.

Men nu vurderes situationen stabil i landet, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V).

- Der var lige kommet ny regering, der skulle træde til og vænne sig til nye poster. Det betyder, at de har mere styr på systemerne dernede. Der er ikke det her magtvakuum, som der var for tre måneder siden, og derfor er det mere sikkert at tage af sted nu, end det var dengang, siger Kristian Jensen.

Ifølge FN er Burkina Faso et af de lande i verden, hvor der er mindst ligestilling mellem mænd og kvinder, og det er netop en af grundene til det danske besøg, siger udenrigsministeren.

- Formålet er, at kronprinsessen og jeg skal ned og se kampen for piger og kvinders rettigheder. Hvad vi kan gøre for at hjælpe dem med at få stærkere rettigheder, så de kan få en bedre position og en bedre fremtid, siger Kristian Jensen.

Danmark sendte sidste år op mod 500 millioner støttekroner til det vestafrikanske land.