Kronprinsesse Mary: Flere lande skal deltage i kampen om kvinders rettigheder

Kronprinsesse Mary håber, at der kommer konkrete handlinger ud af konferencen Women Deliver.

Konferencen løber af stablen i Bella Center fra 16. – 19. maj. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Hvis kvinder og piger skal have bedre vilkår, så kræver det, at verdens lande står sammen og flere melder sig ind i kampen.

Det mener kronprinsesse Mary, der håber, at konferencen Women Deliver vil få lande til at gøre en aktiv indsats.

- Jeg håber, at endnu flere lande tager ejerskab af 2030-agendaen og skaber en vision for deres land. Vi skal være tålmodige og vedholdende, men vi skal løfte sammen for at levere de mange ting, der skal til for at nå målene, siger hun.

Kronprinsesse Mary er vært for den store internationale kvindekonference, der for første gang bliver afholdt i Danmark.

Konferencen bygger på FN’s udviklingsmål for 2030 inden for ligestilling mellem kønnene samt kvinder og piger rettigheder og muligheder i verden gennem ti fokusområder. Blandt andet at forbedre gravide, mødre og spædbørns rettigheder og skabe bedre adgang til omfattende sundhedstiltag.

Ifølge kronprinsessen er det en handlingsorienteret konference, der ikke nøjes med at konstatere, men har fokus på, hvad der reelt kan gøres.

- Udgangspunktet er, at vi ved, hvad problemerne er, og vi har en agenda, der skal vise os vejen frem. Nu handler det om at implementere den agenda. Jeg håber, der kommer aktion og konkrete handlinger, siger hun.

Økonomisk gevinst

Et af temaerne for konferencen er, at det økonomisk kan betale sig at styrke kvinder og pigers muligheder i verden.

To af FNs udviklingsmål for 2030 er at prioritere at styrke og selvstændiggøre kvinder inden for økonomi og skabe gode forudsætninger for uddannelse. Ifølge kronprinsesse Mary er det et vigtigt perspektiv.

- Jeg er meget enig i, at der er en økonomisk gevinst og enig i organisationens motto "Når verden investerer i piger og kvinder, vinder alle". Alt peger på, at det er et faktum, og det er også udgangspunktet i konferencen, siger hun.

For nylig åbnede kronprinsesse Mary en udstilling i Dansk Industri, der viser nogle af de særlige tiltag som danske virksomheder har lavet i forhold til at investere i kvinder. Hun mener, indsatsen vil have en stor effekt.

- Det betyder øget produktivitet og loyalitet, der har stor betydning for virksomhedernes bundlinje rundt omkring i verden. Når flere piger kommer i skole, så øger det et lands BNP, siger hun.

Konferencen løber af stablen i Bella Center fra 16. – 19. maj.

Facebook
Twitter