Kronprinsesse Mary indlagt på fødeafdelingen

Kronprinsesse Mary blev i aftes indlagt på Rigshospitalets fødeafdeling med sammentrækninger i livmoderen, oplyser Hoffet. Indlæggelsen sker seks uger før det forventede fødselstidspunkt.

Kronprinsesse Marys tilstand er stabil, oplyser Rigshospitalet.

Kronprinsesse Mary blev i aftes indlagt på Rigshospitalets fødeafdeling med sammentrækninger i livmoderen, oplyser Hoffet i en pressemeddelse.- Kronprinsessens tilstand er stabil, og hun har det godt. Kronprinsessen forbliver indlagt til observation indtil videre, siger centerdirektør, professor Bent Ottesen og klinikchef Morten Hedegaard fra Rigshospitalet ifølge meddelelsen.Mulig falsk alarmDer er seks uger til at Mary efter planen skal føde. Og den plan kan ifølge Lillian Bondo fra Den Danske Jordmoderforening stadig holde. Sammentrækninger i livmoderen betyder nemlig ikke nødvendigvis, at fødslen er igang, siger hun til Radioavisen.

Kronprinsesse Mary f?r overrakt et par b?rnemokkasiner i lammeskind ved indvielsen af Hans Knudsen Instituttets nye domicil p? Glentevej i K?benhavn onsdag 7. september 2005 (Foto: Kristian Juul Pedersen © Scanpix)

Kronprins Frederik har opholdt sig på Rigshospitalet sammen med Mary hele natten. I dag har han dog genoptaget sit arbejde.Efter lægernes råd aflyser Kronprinsessen alle arrangementer, indtil fødslen har fundet sted.Kronprinssse Mary er langt fra ene om sine plukveer. Langt de fleste gravide oplever de små sammentrækninger i slutningen af graviditeten. Hvile kan få plukveerne til at gå i sig selv, men de kan også udvikle sig til rigtige veer, og så er fødslen nært forestående.- Både for førstegangsfødende som Mary og for kvinder, som har født tidligere, er det helt almindeligt at blive hjemsøgt af plukveer. De kan blive udløst ved stor fysisk anstrengelse og også opstå, hvis man er stresset, siger chefjordemoder på Frederiksberg Hospital, Dorthe Taxbøl.Skyldes næppe stressHun tror dog ikke, at kronprinsessens plukveer skyldes hverken fysisk eller psykisk stress. Havde det været tilfældet, var de kommet på et tidligere tidspunkt i graviditeten.- De skyldes snarere, at hun er langt henne i sin graviditet, siger Dorthe Taxbøl.

I de fleste tilfælde forsvinder plukveerne af sig selv i løbet af nogle timer. Er de voldsomme, kan de dæmpes med vehæmmende medicin, men den fremgangsmåde benyttes sjældent i Danmark og vil ifølge Dorthe Taxbøl næppe blive tilbudt kronprinsessen.- Man vil i stedet forsøge at få kronprinsessen til at slappe af, og hvis hun følger standarden for gravide i Danmark, holder plukveerne op af sig selv. Det er jo ikke særlig mange, som føder for tidligt, siger Dorthe Taxbøl.

Facebook
Twitter