Kronprinsesse Mary på Færøerne: Vi har fået en meget varm modtagelse

Thorshavn har taget godt imod kronsprinsfamilien, fortalte kronprinsesse Mary.

Kronprins Frederik, kronprinsesse Mary og parrets fire børn, Christian, Isabella, Vincent og Josephine har allerede fået en på opleveren i Thorshavn, Færøerne, hvor familien ankom til tidligere i dag.

De besøger Færøerne indtil på søndag, og selvom indsejlingen foregik i gråvejr med kongeskibet Dannebrog, kunne de kongelige gå i land uden våde nationaldragter, som de alle i dagens anledning havde iført sig.

- Det har været et spændende program lige fra start. Så det kunne ikke være bedre, og regnen stoppede, lige da vi sejlede ind, fortalte kronprinsessen til DR Nyheder.

Færøernes lagmand (statsminister, red.), Aksel V. Johannesen, tog imod familien på havnen, og der blev trykket hånd med både store og små kongelige.

Herefter bevægede familien sig til klubben Knørrur for at lære om færøsk kaproning. Og efterfølgende var det tid til at se regeringsbygningerne på halvøen Tinganes.

- Det betyder alt for Færøerne. Alle er glade for at se dem, fortalte indbyggeren Hilda Poulsen til DR Nyheders reporter i Thorshavn.

Slutter af med gudstjeneste og frokost

Thorshavns borgmester Annika Olsen bød også familien velkommen, hvorefter turen fortsatte til en skole, der ville vise kronprinsparret færøsk kædedans, gymnastik og sang.

Dagens program var stramt, idet der både skulle besøges skoler, en daginstitution og et kvindehus. Der var cirka afsat en time hvert sted.

Dagen afsluttes i aften med en festmiddag i Nordens Hus.

Det er ikke alle aktiviteter, som kronprinsparrets fire børn deltager i.

I morgen sejler de kongelige med kongeskibet videre til Klaksvík, hvor programmet blandt andet byder på sang fra skolebørn og et besøg på en næsten 100 år gammel pengeinstitution.

Herefter sejler familien til forskellige bygder. Første stop er den østligste bygd Hattarvík på øen Fugloy.

På søndag afsluttes besøget med en gudstjeneste i kirken i Sandavági og en frokost i det gamle pakhus i bygden Bøur.

BILLEDER Kronprinsparret og deres børn i færøske nationaldragter