Kronprinsparret i åben karet trods skybrudsvarsel

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kører gennem København i åben karet i aften.

Kronprinsparret skal køre i denne åbne karet med kaleche gennem København trods prognoser om skybrud og torden. Foto: DR

Der har dagen igennem været varslet skybrud og torden over København i aften.

Alligevel har de kongelige staldes staldmester, Nils Randløv, her til aften kort inden afgang besluttet, at kronprinsparret skal køre i åben karet fra Amalienborg til Christiansborg.

Parret skal sammen med omkring 400 gæster fejre kronprinsens 50 års fødselsdag ved et gallataffelChristiansborg Slot.

De kører fra Frederik d. 8.’s palæ til Christiansborg med afgang kl. 19.30. Kareten vil være ekskorteret af Gardehusarregimentets Hesteskadron.

DMI's prognose lød sidst på eftermiddagen, at der er stor risiko for uvejr i hele hovedstadsområdet. Det vil muligvis komme som skybrud med torden.

- Det kan blive kraftigt og komme meget pludseligt, sagde DMI's energimeteorolog Lisette Grenbom.

En svær beslutning

Uvejret forventes, at nå København mellem 19-20 og vil vare indtil 21-22. Der er dog også mulighed for at vejret ikke udvikler sig så voldsomt.

Tidligere på dagen havde staldmesteren meldt ud, at der var mulighed for at ændre planer, så kronprinsparret eventuelt skulle køres i en lukket karet i tilfælde af regnvejr.

- Det var en svær beslutning, for vejret har skiftet noget i dag, men det ødelægger ikke dagen, hvis der kommer et par dråber, siger Niels Randløv.

Københavns Politi gør på twitter trafikanterne opmærksommme på aftenens begivenhed.

- Kronprinsens karettur gennem indre by kan give trafikale udfordringer forventet i tiden ml. kl. 19 og kl. 20, skriver politiet.

Facebook
Twitter