Kronprinsparret venter tvillinger

Kronprinsesse Mary venter tvillinger, oplyser Hoffet. Fødslen ventes at finde sted i løbet af januar 2011. Prins Joachim jubler.

Det var blandt andet billederne her, der var med til at sætte gang i spekulationerne om Marys graviditet. (Foto: © DR, DR)

Kronprinsesse Mary er gravid og venter tvillinger, oplyser hoffet. Fødslen ventes at finde sted på Rigshospitalet i løbet af januar næste år.

Der har i de seneste dage været rygter og spekulationer om graviditeten, mens så sent som torsdag afviste kongehuset at udtale sig.

Kommunikationschef Lene Balleby bekræfter, at kronprinseparret igen skal være forældre.

- Kronprinsessen er gravid og venter tvillinger, og det er en naturlig graviditet, siger Lene Balleby til Radioavisen.

Mor for tredje gang

Se og Hør offentliggjorde som det første medie historien på sin hjemmeside onsdag eftermiddag - baseret på anonyme kilder og observationer af Mary.

Kronprinsparret har i forvejen børnene Christian på fire og Isabella på tre år.

Især kronprinseprinsesse Mary skal ved flere lejligheder have givet udtryk for ønsket om at blive mor for tredje gang.

- Det er pragtfuldt. Sådan siger prins Joachim umiddelbart, efter at kronprinsparret offentliggjorde den glade nyhed.

- Glade nyheder kan man ikke få nok af. Og to glade nyheder tager vi med dobbelt glæde, fortæller prins Joachim, der selv er far til tre prinser

Deltager i modeugen

Ifølge hoffet fortsætter Mary sine forpligtelser, så længe hun er i stand til det. Det betyder, at hun deltager i modeugen i næste uge.

Tvillingerne vil igen give et nyt skær over kongefamilien.

- Nye børn øger jo altid kongehusets popularitet, og når det så er tvillinger, er der ingen tvivl om, at det vil optage mange mennesker i årene fremover, og det vil gavne kongehuset, siger Lars Hovbakke Sørensen, lektor i moderne historie ved Aarhus Universitet.