Kronvidne i lejemordersag dødstruet

Det centrale vidne i sagen om planlægning af fem lejemord Nørrebro ? den 40 årige dansk/polak Ignazio Howaniak er blevet truet på livet.

Ignazio Howaniak skal vidne i sagen, hvor bandelederen Store A er anklaget for at have forsøgt at bestille polske lejemordere til at dræbe fem af hans konkurrenter i den Københavnske underverden. (Foto: DR © DR)

Det centrale vidne i sagen om planlægning af fem lejemord Nørrebro – den 40 årige dansk/polak Ignazio Howaniak er blevet truet på livet.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er han derfor blevet flyttet til et nyt hemmeligt arresthus.

Ignazio Howaniaks advokat Kristian Mølgaard bekræfter, at hans klient er flyttet.

- Sådan som jeg er blevet orienteret, er det på grund af hans sikkerhed. Jeg er dog ikke bekendt med, hvad der i detaljer ligger bag, siger han til DR Nyheder.

Mafiavirksomhed

Truslerne stammer fra personer der har forbindelse til den sag, som lige nu er i gang i Københavns byret.

Her sidder bandelederen Store A anklaget for at have forsøgt at bestille polske lejemordere til at dræbe fem af hans konkurrenter i den Københavnske underverden.

Ignazio Howaniaks andel i sagen er, at han ifølge sine første forklaringer til politiet var forbindelsesleddet i mellem Store A og den polske mafia.

Ignazio Howaniak er tiltalt i Polen for mafiavirksomhed, men er i Danmark for at afgive forklaring i sagen. Indtil nu har han dog afvist alt om forsøg på lejemord. Ignazio Howaniak skal afhøres igen i morgen.

Facebook
Twitter