KU-studerende efter fyringsrunde: Går benhårdt ud over kvaliteten

Formanden for Studenterrådet på Københavns Universitet frygter for det faglige niveau på uddannelserne.

209 medarbejder på Københavns Universitet – heriblandt forskere og undervisere – vil snart blive fyret. (Foto: Simon Læssøe © Scanpix)

Det er i den grad bekymrende, at Københavns Universitet bliver nødt til at nedlægge 500 stillinger som følge af sparekrav fra Christiansborg.

Det mener Malou Astrup, der er formand for Studenterrådet på Københavns Universitet.

- Det er meget, meget bekymrende, at man ikke vil investere i Danmarks fremtid. Der er brug for god undervisning og dygtige forskere, hvis vi skal bære både universitetsverdenen og samfundet videre i fremtiden, siger hun.

209 medarbejder – heriblandt forskere og undervisere – vil snart blive fyret. De resterende pladser vil blive nedlagt gennem eksempelvis frivillige fratrædelsesordninger, oplyser universitetet.

Besparelserne var en del af årets finanslov, og Københavns Universitet skal i alt spare 500 millioner kroner, hvilket svarer til omkring seks procent af universitets samlede omsætning.

- Jeg er meget bekymret for hvilket fagligt niveau, vi ender på. Det kommer til at gå benhårdt ud over undervisningskvaliteten og hvilke uddannelser, der bliver udbudt, siger Malou Astrup og understreger, at der allerede er 13 uddannelser på Humaniora, der er lukningstruede.

- Besparelserne vil helt konkret betyde mindre tid til faglig dialog med underviserne, større hold og mindre holdundervisning. Samtidig vil vi få færre øvelsestimer, som jo er der, hvor vi lærer mest, siger hun.