Kultur- og sportsikoner til kongeligt kæmpeselskab

Regentparret og de øvrige kongelige tog i aften mod 380 af de landets ypperste kultur-og sportspersonligheder ved et kæmpeselskab på Christiansborg.

Dronning Margrethe møder kunstneren Ingvar Cronhammer ved regentparrets aftenselskab for kultur og sport på Christiansborg Slot (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

De fine gevandter blev ført frem af kendte kultur- og sportsikoner eller de kendtes hustruer og kærester.

Anledningen var, at regentparret har inviteret cirka 380 af de ypperste kultur- og sportsfolk til selskabsaften for at anerkende det kulturelle og sportslige Danmark.

Dronning Margrethe hilser p? skuespilleren Anders Matthesen med de dannebrogsfarvede sko. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

På den lange og brogede gæsteliste har også de største komikere og stand uppere fået sig en plads, og den latterskabende skare af entertainere har dermed for alvor slået sig fast i den del af kultureliten, der gebærder sig i de royale kredse.

Anden i dannebrogsfarvede tennissko

Det var første gang, at Anders "Anden" Matthesen førte sig frem på de bonede gulve.

- En god fest siger man aldrig nej til, griner han, mens han forklarer, at anledningen til dagens største overvejelser har været hans tøj. Et jakkesæt kombineret med røde og hvide tennissko udgør uniformen for aftenen, fordi "dannebrogsfarver jo kan gå til alt".

- Og så er det dejligt, at stand up nu bliver taget seriøst. Det er en anerkendelse og en form for respekt at være med i aften, siger Anders Matthesen til Ritzau.

Som de sidst ankomne til Riddersalens smukt opdækkede borde promenerede den royale familie.

Både kronprinsesse Mary og prinsesse Marie var i lilla kjoler, mens dronning Margrethe bar en pink. Kronprins Frederik humpede ig gennem salen til sin plads, men var tydeligvis i bedring efter sidste uges knæoperation.

Dronning Margrethe hilser på bokseren Mikkel Kessler der følges af frøken Lea Hvidt ved regentparrets aftenselskab