Kulturminister: Koncerthus bliver i DR

DR Koncerthus, kor og orkestre bliver ikke en del af medieudspillet, fastslår kulturminister Mette Bock i et Facebook-opslag.

Meldingen kommer i forbindelse med, at der torsdag offentliggøres en række analyser af DR’s økonomi. (Foto: © Brian Bergmann, Scanpix)

Står det til kulturminister Mette Bock (LA) bliver udskillelse af koncerthus, kor og orkestre ikke en del af regeringens medieudspil, der præsenteres i begyndelsen af februar.

Det fastslår hun i et Facebook-opslag.

- Samtidig vil jeg benytte lejligheden til allerede nu at fastslå, at udskillelse af DR Koncerthus, aktiviteterne heri og ensemblerne ikke bliver en del af medieudspillet.

- Mange har interesseret sig for denne del, og jeg kan lige så godt fastslå konklusionen herom inden det samlede udspil kommer. Så kan vi koncentrere diskussionerne om andre elementer, skriver hun.

Meldingen kommer i forbindelse med, at der torsdag offentliggøres en række analyser af DR’s økonomi.

Tilbage i marts luftede kulturministeren ellers en idé om at fjerne DR's musikalske aktiviteter og lægge DR Symfoniorkestret og koncertkoret ind under Det Kongelige Teater.

Tanken var, at DR kun skulle være et mediehus og ikke drive orkester- og koncertvirksomhed.

Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen (DF) siger til Ritzau, at han er ærgerlig over ministerens melding.

- Jeg tror det skyldes, at regeringen ikke har kunnet blive enige indbyrdes - heller ikke om dette. Det er ikke let at sidde i regering, hvor der er tre forskellige partier med tre vidt forskellige idéer om Danmarks Radio, siger han.

DR Nyheder forsøger at få en uddybende kommentar fra kulturministeren.